El 23 d’agost del 2018, Barra Lliure! trepitjava per darrera vegada un escenari. I deu anys després de treure a la llum Ocell negre, el treball més destacat i que va obrir més portes al grup, Barra Lliure! torna de manera fugaç però sense tocar en directe. El grup integrat per navassencs i puig-regencs vol regalar als seus seguidors un tema inèdit coincidint amb el desè aniversari de la publicació del disc que va suposar un abans i un després per la formació.

Barra Lliure! estrena Les portes del tàrtar, que s’ha presentat públicament a totes les plataformes digitals aquest divendres, 25 d’agost, i que va acompanyada d’un videoclip ideat pels mateixos membres de la banda.

Un dels seus integrants, Guillem Obradors, explica que aquest nou tema arriba de la insistència de molts dels seguidors pel retorn de Barra Lliure! Ja ha deixat clar que el grup continua en stand by i que la formació no torna ni hi ha previstos nous concerts ni més treballs discogràfics. “Simplement, hem volgut fer un regal. Es tracta de retre homenatge i donar les gràcies a totes les persones que ens van seguir durant la nostra època d’activitat i que volien una mica més de Barra Lliure.”, ha assegurat.

I quina millor manera de fer-ho que amb un tema que havia de formar part del seu setè treball d’estudi: ORFEU. Les portes del tàrtar ja es pot escoltar a les plataformes habituals, i el videoclip, protagonitzat per l’actor berguedà Ivan Otaola i produït per Sabotatge, també es pot visualitzar a YouTube a través de les xarxes socials de Barra Lliure!.

La formació està integrada per Arnau Obradors (bateria), Gerard Comellas (baix), Francesc Bertran (guitarra), Angel Guilanyà (guitarra) i Guillem Obradors (veu).

Barra Lliure! va néixer el 2006 i després de la primera maqueta, publicada el 2010, va treure a la llum sis treballs discogràfics i va viure la seva millor època entre el 2012 i el 2016 trepitjant escenaris de la Catalunya Central i formant part dels grups classificats al Sona9 per Enderrock. Tot i que actualment la banda es troba sense activitat, tots els temes dels seus treballs discogràfics es poden trobar a les plataformes en línia, principalment a Spotify https://open.spotify.com/intl-es/artist/1dlBp4Tht3rKtHj1y9kEO4