El Festivalet de Circ de Manresa esquiva la pluja i omple el pati de l’Anònima

L’esdeveniment ha arribat a la seva cinquena edició amb un públic molt nombrós

Els directors pretenen mantenir el centre neuràlgic a l’antiga fàbrica per l’edició que ve, però si no fos possible, volen que el festival es quedi al Centre Històric

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Cordes, matalassos, efectes sonors i sobretot, uns artistes de circ de primer nivell han captivat sobre un miler de persones en el Festivalet de Circ que es va dur a terme a l’antiga fàbrica de l’Anònima. 

L’espectacle que ha encetat la jornada ha començat a les cinc de la tarda. Ha estat un show en el qual sis membres de la companyia TQM s'han posat a la butxaca el públic amb acrobàcies impossibles, efectes sonors molt diversos i una compenetració dels cossos dels artistes mil·limètrica. Tot això adobat amb el sentit de l’humor que sol caracteritzar l’art del circ. 

En l’edició passada aquesta companyia havia d’actuar, però no ho va poder fer perquè va ploure, per tant, amb la funció d’ahir es van poder treure l’espineta clavada. La pluja també va amenaçar ahir en esguerrar el festival que porta mesos de preparació, però al final el cel va aguantar i es van poder dur a terme totes les funcions que hi havia programades. 

Els directors del festival, Rat Serra i Arnau Serra, s'han molt contents d’haver pogut celebrar aquesta cinquena edició del festivalet en un lloc com l’Anònima. «És un espai molt ampli, però que alhora ens permet tenir un centre de control unificat», explica Arnau Serra. L’any que ve potser s’ha de traslladar perquè, tal com fa saber Rat Serra, «el terreny és de Sant Andreu i han de començar a fer-hi obres». 

Un festival proper

Tanmateix, ambdós coincideixen a dir que l’essència d’aquest festival de circ és ser proper a les persones, per aquest motiu, no es pot traslladar fora del rovell de l’ou de Manresa, és a dir, el Centre Històric de la ciutat. 

El públic que ha assistit avui a l’Anònima han estat fonamentalment famílies amb infants, que han quedat hipnotitzats amb els moviments i equilibris que han fet els artistes amb el suport d’una gran estructura metàl·lica molt resistent i versàtil per als espectacles. 

Públic del primer espectacle de la tarda

Públic del primer espectacle de la tarda / OSCAR BAYONA

Una de les persones que ha acudit a la cita ha estat Elvira Gutierrez, que hi ha anat amb els seus dos fills, de cinc i vuit anys. Ha sigut la segona vegada que anava al Festivalet de Circ de Manresa. Hi ha tornat perquè «són espectacles molt atractius pels nens i pels adults i a més està molt bé que siguin gratuïts». 

L’últim espectacle de la jornada està previst que es faci dins el recinte de l’Anònima. «Arriba», de José Luis Redondo està pensat per un públic més adult. Per aquest motiu, els directors de l’esdeveniment van optar per programar-lo en interior, «el tipus d’espectacle demana tenir un públic més recollit», segons Rat Serra. 

Demà diumenge serà el darrer dia de l’esdeveniment i hi haurà dos espectacles, que igual que tots els d’avui, seran completament gratuïts. A les 11 del matí Ramiro Vergaz oferirà «Whitte Bottom», un espectacle de malabars. A 2/4 d’1 del migdia el pati de l’Anònima acollirà el show «dispers» l’estrena de la companyia Cia. Tarannà, formada dins LaCrica. Serà un espectacle d’equilibris acrobàtics i trapezi doble. 

Subscriu-te per seguir llegint