Tres dies per gaudir del circ a Manresa en tota la seva diversitat

L’esdeveniment, que arriba a la cinquena edició, ha crescut en popularitat i varietat d’espectacles, tant de companyies catalanes com d’estrangeres

Tres dies per gaudir del circ a Manresa en tota la seva diversitat

Tres dies per gaudir del circ a Manresa en tota la seva diversitat / ARXIU PARTICULAR

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

El Festivalet de Circ de Manresa ja està a punt per oferir tres dies d’espectacles, des d’avui i fins diumenge, per gaudir del circ en tota la seva diversitat: des de propostes més clàssiques fins a més contemporànies, passant per tècniques com acrobàcies, malabars, aeris, trampolí... L’esdeveniment, que arriba a la cinquena edició, ha crescut al llarg dels anys en popularitat, amb una presència creixent de públic de totes les edats, i també en la varietat de propostes, tant de companyies catalanes com d’estrangeres.

Tastets de circ amb LaCrica

El pati de l’Anònima tornarà a ser el centre neuràlgic de la proposta, amb la majoria de les actuacions gratuïtes. De tota manera, i com ja es va poder recuperar l’any passat, l’arrencada d’avui tindrà lloc a la plaça Sant Domènec per donar a conèixer el treball de LaCrica, associació manresana de circ, que té la seu a la sala Sant Domènec. Avui, a partir de les 5 de la tarda i durant una hora i mitja, els formadors de LaCrica permetran al públic experimentar amb les teles aèries, el trapezi, els malabars, fer acrobàcies als matalassos... Seguidament (18.30 h), a la mateixa plaça, formadors i alumnes de LaCrica oferiran una mostra del seu treball a l’Aula de Circ en format cabaret. LaCrica tornarà a oferir un taller d’hora i mitja diumenge, a partir de les 10 del matí, aquest cop al pati de l’Anònima.

Que el públic vagi al Kursaal

Rat Serra, directora del Festivalet amb Arnau Serra (amb la col·laboració en l’organització de LaCrica i Manresana d’Equipaments Escènics), vol animar especialment el públic a anar al teatre Kursaal avui (20 h) per veure l’espectacle Chouf le ciel, de la companyia Colokolo, establerta el 2013 a Casablanca. «Tota l’oferta que proposem és gratuïta, al carrer, i dins del teatre és un format superdifernent, i l’espectacle realment val molt la pena. El preu de l’entrada és molt popular, i també és una manera de col·laborar amb el Festivalet». A banda, avui, a partir de les 9 del vespre, ja es podrà gaudir del recinte de l’Anònima, on hi haurà servei de bar i furgoteques per fer un mos. El DJ Nanjah Sound (Guillem Badrenas) posarà música regae i dub a partir de les 10.

Dissabte, el dia fort

L’Anònima tornarà a obrir portes demà, dissabte, a 2/4 de 5 de la tarda, i s’hi podran veure quatre espectacles, l’un darrere l’altre. Els tres primers al pati: Volov, del col·lectiu TQM; L’avis bidon, de La Compagnie; i Potser no hi ha final, de circ Pistolet. El darrer, Arriba!!, de José Luis Redondo, es podrà veure dins de la nau. I, fins a la 1, hi haurà sessió amb Women Of The Guetto, dues amigues apassionades per la música jamaicana dels 60-70.

El taller de LaCrica iniciarà, a les 10 del matí, la jornada de diumenge a l’Anònima. Seguidament, hi haurà dos espectacle més: White Bottom, de Ramiro Vergaz; i l’estrena de Dispers, de la Cia. Tarannà, sorgida al si de LaCrica. Els directors del Festivalet prefereixen no destacar cap espectacle de la programació «perquè tots són prou diferents. Intentem que el festival tingui molts colors», apunta Rat Serra. Abans d’acabar, diumenge encara es podrà fer un vermut amenitzat per Nanajah Sound.

Com a qüestions pràctiques: l’entrada i sortida de l’Anònima es farà pel carrer de Puigterrà de Dalt, no es deixaran entrar gossos i, si plou, caldrà suspendre espectacles, perquè no es podran traslladar a cobert.

[object Object]

El Festivalet de Circ ha encarregat la imatge de cada edició a un artista manresà. Així, el primer cartell el va signar Berni Puig, el segon Susanna Ayala, el tercer Aina Sallés, el quart Arnau Farré i el cinquè, el d’enguany, Pau Gros (a la foto). La casualitat ha fet que Gros també hagi estat enguany l’autor del cartell de la Festa Major de Manresa. Tots els cartells es podran veure a la domo circular que s’ha instal·lat a l’entrada de l’Anònima per oferir una exposició que, amb motiu del cinquè aniversari, fa un repàs de les edicions anteriors del Festivalet de Circ amb fotografies de tots els espectacles, moments destacats, equips humans...

photo

[object Object]

edit

delete

[object Object]