Masquefa acomiadarà la lingüista Carme Junyent el dissabte 9 de setembre

Persones pròximes de molts àmbits de la seva vida parlaran durant l'acte

Carme Junyent en una imatge d'arxiu

Carme Junyent en una imatge d'arxiu / Oriol Darnés

ACN

La cerimònia de comiat a la lingüista anoienca Carme Junyent, morta diumenge als 68 anys, tindrà lloc el dissabte 9 de setembre, a les 11 del matí, a la Sala Polivalent de Masquefa (Anoia), segons s'ha informat des de l'entorn de la traspassada.

La defunció de la lingüista provocava ahir mostres de condol i d'agraïment de gran part de les institucions dedicades a la promoció i defensa del català, així com d'editors, escriptors i periodistes en aquesta llengua. Està previst que a la cerimònia de dissabte hi intervinguin persones pròximes dels molts àmbits de la seva vida.

Nascuda el 1955 a Masquefa (Anoia), Junyent era professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (UB) –especialitzada en les llengües amenaçades, l'antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya- i directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA). És autora d'una vastíssima obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística. Junyent va ser també presidenta del Consell Lingüístic Assessor i guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2019 "per la seva llarga trajectòria en l'estudi i la defensa de la diversitat lingüística a Catalunya i al món".