La Papasseit celebra deu anys aquest dissabte

La llibreria manresana de segona mà, al carrer Barcelona des del 2017, brindarà amb lectors i artistes

La vetllada, que començarà a les 6 de la tarda, combinarà les arts performatives, la lectura de contes i la música en directe

La Llibreria Papasseit, al carrer Barcelona, en una tarda dedicada a la cultura feta per dones, el 2020

La Llibreria Papasseit, al carrer Barcelona, en una tarda dedicada a la cultura feta per dones, el 2020 / OSCAR BAYONA

Redacció

El mes de juny del 2013 la Llibreria Papasseit obria les portes del seu primer local, a la Plaça Gispert, al centre històric de Manresa. El maig del 2017, l'establiment es traslladava a l'actual ubicació, al carrer Barcelona, 25, amb 6.000 llibres. I aquest dissabte, a partir de les 6 de la tarda, la llibreria de segona mà, consolidada com a referent a la Catalunya Central, celebrarà el seu desè aniversari amb una tarda de cultura, propostes audiovisuals, performatives, literàries i musicals, amb un pica-pica i servei de barra. La idea, expliquen els seus promotors, Miquel Sanchís i Anna Roca, és bufar espelmes "amb artistes que han passat durant aquests anys a la llibreria i amb tots els lectors que han fet possible que arribem fins aquí". Com sempre, l'entrada és gratuïta i oberta a tothom.

El duet artístic Visual Pal i Primo Gabbiano seran els encarregats d'obrir la vetllada amb una proposta audiovisual; continuarà el grup Fame Chimica, que oferirà una performance al voltant del món del llibre i la lectura. Sara Serrano, seguidament, posarà veu a una selecció de contes per adults i la vetllada acabarà amb les cançons del cantautor Ramon Porta.

En aquesta dècada, la Papasseit, amb un fons de prop de 15.000 llibres, ha articulat una programació cultural a la ciutat per la qual han passat algunes de les veus més destacades de la literatura escrita en català, així com una bona representació de músics, artistes plàstics i actors. És per això que la celebració, apunten Sanchís i Roca, "vol posar en valor els deu anys de la variada programació cultural de la llibreria apostant per disciplines que van més enllà de la literatura". I, "reivindicar un dels valors principals del projecte: la capacitat d'estrènyer vincles tant amb lectors com artistes" perquè la programació de celebració "la formen persones que s'han conegut" a la llibreria i han acabat "formant part d'un cercle estret d'amistats".