Els Amics de les Arts tornen a omplir el Teatre Kursaal

A les portes de les festes, el grup va tocar per primera vegada en directe la nadala "Vides llunyanes"

Blanca Soler Codina

Un divendres nit farcit de sopars d'empresa, Els Amics de les Arts van aconseguir omplir el teatre Kursaal de Manresa de nens, joves i grans. El grup català va presentar el seu sisè treball, "Allà on volia", entre molts altres èxits com El seu gran hit, Ja no ens passa, El meu cos i Jean-Luc, una de les més demanades pel públic. Louisiana o els camps de cotó també és una de les cançons més sol·licitades des que es va publicar, i el grup va reconèixer haver-la tocat per primera vegada a Manresa amb la gira "Espècies per catalogar" (2012).

L’escenari fosc, so de tambors i maraques, el públic comença a aplaudir i arrenca l’espectacle. El trio va encetar el concert amb una enèrgica actitud sobre l’escenari que va mantenir fins al final. A més a més, durant el concert van saber jugar amb la il·luminació adient i els colors d’aquesta per a cada cançó. Un “Bona nit, Manresa! Com esteu?", va fer exaltar el públic després d’un temps sense poder-los veure a la capital bagenca. El trio va agrair l’escalfor del públic en aquests anys que porten treballant com a grup i Joan Enric Barceló va recordar que el 2025 celebraran els seus vint anys de carrera musical.

A les portes de Nadal, el grup va decidir tocar per primera vegada Vides llunyanes, una nadala que van escriure en un any que no estaven de gira i que encara no l’havien interpretat mai en directe. Durant tot el concert es va poder apreciar l’amistat i la confiança que tenen entre ells. Són espontanis, són enèrgics, són humorístics i sobretot saben explicar històries al seu públic. Avançat el concert, va arribar un moment especial, on tots tres asseguts en un tamboret, el públic va llençar noms de les seves cançons i el grup en va tocar alguns fragments. El públic es va posar dempeus amb la cançó Ja no ens passa i va seguir ballant fins al final. Una vegada més el grup ha sabut deixar un bon regust de boca a la ciutat bagenca.