Ballet Clàssic Manresa oferirà el febrer una funció solidària de «La Bayadère»

Més de setanta ballarins i ballarines actuaran al Kursaal en benefici de l’atenció a infants i joves d’Althaia

Una imatge de «La Bayadère», el sisè espectacle que BCM porta als escenaris  | BCM

Una imatge de «La Bayadère», el sisè espectacle que BCM porta als escenaris | BCM / redacció. manresa

Redacció. Manresa

Més de setanta ballarins i ballarines pujaran a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa el diumenge 4 de febrer (18 h) per oferir una funció solidària de La Bayadère. Es tracta d’una nova iniciativa de Ballet Clàssic Manresa (BCM) amb la col·laboració de Manresana d’Equipaments Escènics i la Fundació Althaia. Els beneficis de la funció es destinaran íntegrament al projecte de millora de l’atenció a infants i joves d’aquesta última institució.

La Bayadère és un dels ballets més emblemàtics del repertori clàssic de dansa amb música de Ludwig Minkus. Tots els ballarins i ballarines que participen en la representació són alumnes de l’escola, des dels d’iniciació de 4 a 6 anys fins als del grup de perfeccionament que es preparen per fer el salt a la professionalització. La direcció artística la signen Raquel Pérez i Pablo Testa Grosbaum, promotor i director de les escoles MTM i BCM.

Ambientada a l’exòtica Índia, l’obra narra la història d’amor de Nikya –la Bayadère– i el príncep Solor, que desafia totes les regles socials i transcendeix més enllà del món terrenal. Aquesta és la quarta vegada que Ballet Clàssic Manresa col·labora amb els projectes de mecenatge d’Althaia de forma totalment desinteressada. L’any 2018 ho va fer amb la representació solidària del musical Dolly, una dona exasperant, juntament amb Manresa Teatre Musical (MTM), per recaptar fons per al nou Hospital de Dia d’Oncologia. El 2020, els beneficis de la funció solidària del ballet Giselle es van destinar al projecte de millora de l’atenció a infants i joves. Igual que la representació solidària d’El llac dels cignes de l’any passat, que va tenir una gran acollida.

La Bayadère és el sisè espectacle de dansa clàssica que BCM porta als escenaris. Anteriorment, havia presentat El llac dels cignes, Giselle, Coppelia, La Ventafocs i El Trencanous. Tant BCM com MTM formen part de la comunitat d’amics d’Althaia com a entitats que, de forma recurrent, organitzen activitats solidàries en benefici de la institució.

Les entrades ja estan a la venda. Es poden adquirir a través de la pàgina web del Kursaal (www.kursaal.cat) o a les taquilles del teatre a un preu de 15 euros (12 euros per als menors de 30 anys i també per als majors de 65 anys).