Ramon Gener, Eva Baltasar i Michael McDowell, autors més venuts de ficció en català a les portes de Sant Jordi

Els nous llibres de Carles Porta, Xavier Pla i Maria Nicolau encapçalen la llista de no ficció

Els sis llibres que formen part de la saga 'Blackwater', editada per Blackie Books

Els sis llibres que formen part de la saga 'Blackwater', editada per Blackie Books / Blackie Books

ACN

Història d’un piano’ (Columna), de Ramon Gener; ‘Ocàs i fascinació’ (Club Editor), d’Eva Baltasar i ‘Blackwater V. La fortuna’ (Blackie Books), de Michael McDowell lideren el rànquing dels llibres més venuts de ficció en català a les portes de Sant Jordi. El Gremi d’Editors ha publicat les obres més venudes entre l’1 i el 7 d’abril amb dades de Libridata. En l’apartat de no ficció en català, els nous llibres de Carles Porta, ‘Tor: foc encès’ (La Campana); Xavier Pla, ‘Un cor fortiu’ (Destino), i Maria Nicolau, ‘Cremo!’ (Columna), estan en les primeres posicions. En castellà el més venut en ficció és ‘Un animal salvaje’ (Alfaguara), de Joël Dicker, i en no ficció, ‘Recupera tu mente, reconquista tu vida’ (Espasa), de Marian Rojas.

Al rànquing de ficció en català, segueixen a Ramon Gener, Eva Baltasar i Michael McDowell, Joël Dicker amb ‘Un animal salvatge’ (La Campana) i Xavier Coral a ‘Aprendre a esquivar les bales’. Destaca en el rànquing dels deu més venuts en català, la presència de quatre títols de la saga ‘Blackwater’, Michael McDowell, dels cinc que s’han publicat fins ara en les darreres setmanes.

Pel que fa a la no ficció en català, després de Carles Porta, Xavier Pla i Maria Nicolau, estan en les primeres posicions ‘Tres mesos de vacances’ (Rosa dels Vents), de Neus Rossell i ‘Crònica d’una societat intoxicada’ (Columna), de Joan-Ramon Laporte. Mentre que literatura infantil i juvenil, els més venuts són ‘Un pacte monstruós’ (Combel editorial), de Jaume Copons , i ‘Aprendre a llegir a l’escola de monstres’ (Montena), de Sally Rippin.

Més venuts en castellà

En ficció, els més venuts en castellà a Catalunya són ‘Un animal salvaje’ (Alfaguara), de Joël Dicker; ‘Blackwater V. La fortuna’ (Blackie Books), de Michael McDowell, i ‘En agosto nos vemos’ (Random House), de Gabriel García Márquez.

En no ficció, el llibre més venut és ‘Recupera tu mente, reconquista tu vida’ (Espasa), de Marian Rojas, i ‘Hábitos atómicos’ (Diana), de James Clear. En l’apartat de literatura infantil i juvenil, encapçalen el rànquing ‘Alas de hierro’ i ‘Alas de sangre’ (Planeta), de Rebecca Yarrios.