Últims plans nadalencs: pessebres, fires de Reis i quintos per sortir de casa aquest cap de setmana

Consulta la varietat d'activitats que ofereixen les comarques de casa nostra

Imatge d'arxiu d'un pessebre vivent de la regió central

Imatge d'arxiu d'un pessebre vivent de la regió central

Redacció

ALPENS

Gran Pessebre d’Alpens -Fins al 14 de gener es pot visitar l’exposició de 100 m2 a l’antiga fàbrica SAT (carrer Dalt, 3). El muntatge és de Filemón Correa Fajardo. Obert els dissabtes, d’11 a 14 i de 16 a 20 h; i els diumenges, d’11 a 14h. Entre setmana, visites concertades: 679 698 494. 

11a mostra de pessebres a la finestra -Fins al 14 de gener es poden observar recorrent els carrers i places del nucli urbà d’Alpens amb l’ajuda i guia que es pot trobar al Gran Pessebre i als comerços. La mostra es pot visitar de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. 

ARTÉS

Exposició de pessebres -A la sala de conferències del Complex de Cal Sitges, mostra de l’Associació Pessebrista d’Artés. L’exposició estarà oberta les dies 6, 7 i 14 de gener, de 17 a 20 h.

AVIÀ

50è Concurs de pessebres en miniatura -Fins al 4 de febrer, exposició dels pessebres premiats en anteriors edicions per celebrar el 50è aniversari del concurs. 

BAGÀ

Exposició de pessebres en miniatura de Lluís Esparbé -Fins al 7 de gener, a l’oficina de turisme del carrer Raval, 18.

BALSARENY

Tallers en família -Divendres, a les 11 h, a la plaça de la Mel. A càrrec de Xalem.  

Quinto del Traginer -Dissabte i diumenge, a les 18 h, al Centre Instructiu i Recreatiu. Organització: Comissió de la Festa dels Traginers.

BERGA 

Exposició de pessebres a l’escala de marbre de l’Ajuntament -Fins al 6 de gener, a càrrec de les Amigues i Amics del pessebre de Berga. Horari: laborables, de 18 a 20 h; i dissabtes i festius, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. Gratuïta.

«Els encants de Nadal» -Fins aquest divendres, de 17 a 20 h, al carrer Major, placeta Ciutat, 10-12. Organització: Associació de Veïns del carrer Major. 

BOLVIR

2n concurs d’arbres de Nadal -Fins al 7 de gener, exposició dels arbres decorats per les famílies. 

Tipis Cerdanya Christmas Market -Fins al 7 de gener, de 12 a 22 h. Disseny, artesania, marques emergents, productes locals.

CAPELLADES

Quinto de Cap d’Any -Diumenge, a les 11 h, a la cafeteria de La Lliga. Amb premis, regals i sorpreses.

CARDONA

«Per Nadal... Esplaia’t!» -Divendres, de 10 a 13 h, a l’Esplaia’t (sala annexa de la biblioteca Marc de Cardona). Organització: Ajuntament de Cardona. 

CASSERRES

Fira de Reis: 13a Mostra ramadera -Divendres, a les 9 h, a la plaça Santa Maria. S’oferirà esmorzar a preus populars durant tot el matí. a les 13 h, sorteig del lot de Càritas i, seguidament, veredicte del concurs ramader i sorteig.

CASTELLBELL I EL VILAR

Pessebre monumental -A càrrec del Grup Pessebrístic Castellbell i el Vilar. Es podrà visitar a Can Burés els dies 7, 13, 14, 20 i 21 de gener, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. Avui i dissabte, de 18 a 20 h. 

CASTELLTERÇOL

Exposició de pessebres -A les Escoles Velles, situades a la plaça dels Estudis. Fins al 28 de gener, oberta els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 h. Organització: Agrupació de Pessebristes de Castellterçol. Més informació i visites concertades: 608 47 21 75. 

ESPARREGUERA

41a Mostra de pessebres -A càrrec del Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera a la sala d’exposicions municipal. Es podran veure una desena de noves creacions. Fins al 6 de gener. Horari: dijous, divendres i dissabtes, de 18 a 20 h; i diumenges i festius, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. 

Pista de gel -Fins divendres, a la plaça del Centre. L’accés serà gratuït i per fer-ne ús caldrà presentar un tiquet de compra a qualsevol comerç de la vila amb data a partir de l’1 de desembre del 2023 d’un import mínim de 3 euros. S’hi accedirà en grups de 20 persones i es podrà patinar 20 minuts per torn. Obligatori portar guants. Horaris: els dies 2, 3 i 4 de gener, d’11 a 13 i de 17 a 20 h. El dia 5 de gener, d’11 a 13 h. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

Repicada de Reis -Dissabte, a les 11.30 h. Organització: Amics del Campanar d’Esparreguera. 

IGUALADA

Missatges radiofònics del patge Faruk -Fins aquest divendres, a les 19 h, a Ràdio Igualada (103.2 FM). Organització: Ajuntament d’Igualada i la Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada.

Fira de Reis i Mercat d‘antiguitats -Dissabte, de 9 a 14 h, al passeig Verdaguer i al parc de l’Estació Vella. La Fira de Reis es remunta al 1373. A més, mercat d‘antiguitats, col·leccionisme, art i artesania. Hoorganitza: Fira d’Igualada. 

MANRESA

Pista de gel -Fins al 14 de gener, a la plaça de Sant Domènec. Horaris: entre setmana de 17 a 21 h, últim torn a les 20.30 h; caps de setmana i festius de 10 a 21 h. El dia 5 de gener, fins a les 20 h, últim torn a les 19.30 h. Entrades: 7 euros. Organització: Unió de Botiguers i comerciants de Manresa i Ajuntament de Manresa.

37a fira de Nadal i Reis -Fins aquest divendres, de 10 a 21 h, al primer tram del Passeig Pere III. Regalets per Nadal i Reis a les paradetes del Passeig. Organització: Associació de Nadalaires.

Carter reial -Divendres, de 10 a 13 h, al local social AVV Poblenou. El carter reial recollirà les cartes i els missatges dels infants del barri per fer-los arribar als Reis. Inscripcions per les famílies interessades en l’entrega de regals: avui, de 10 a 13 h. Entrades: 5 euros. Organització: AVV Poblenou.

MONISTROL DE CALDERS

Quinto -Dissabte, de 19 a 22 h, al pavelló. Organització: Grup de teatre del Centre Parroquial.

OLESA DE MONTSERRAT

Exposició «Diorames i pessebres» -A la Casa de Cultura, oberta fins al 7 de gener. Organització: Associació de Pessebristes d’Olesa.

PRATS DE LLUÇANÈS

«Nadal en família» -Pessebre fet per l’Ernest Palau a la plaça de Cal Xiquet. Fins al 6 de gener.

Mostres de treballs nadalencs -A càrrec dels alumnes de l’escola Lluçanès i FEDAC Prats. Als aparadors buits del carrer Major. Fins al 7 de gener. 

Discomòbil reial - Divendres, a partir de les 00.30 h, al pavelló municipal. Organització: Comissió de Reis. 

Sorteig de la campanya de Nadal -Diumenge, a les 13 h, a la plaça Nova. Sorteig de la campanya realitzada per la Unió de Botiguers.

PUIGCERDÀ

Casal de Nadal: La Quitxalla Winter -Fins aquest divendres, de 9 a 13 i de 15 a 16.30 h. Es pot apuntar per dies solts. Amb opció de menjador. De P3 a 6è de primària. Més informació i preus: 972 88 21 21. www.puigcerda.cat. 

SANT FELIU SASSERRA

Missa de Reis -Dissabte, a les 11 h, a l’església parroquial. Organització: Consell Parroquial. 

SANT FRUITÓS DE BAGES

Pista de gel -Instal·lada a la plaça de l’Onze de Setembre, estarà oberta fins a 22 de gener. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. Divendres, dissabtes, diumenges, vigílies de festius i festius: d’11 a 14 i de 17 a 21 h. El dia 5 de gener tancarà a les 19.30 h. Preu: 7 euros. Cal portar guants. En cas de no disposar-ne, se’n podran comprar a la taquilla.

Missa de l’Epifania -Dissabte, a les 10.30 h, a l’església de Sant Fruitós. 

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Exposició «Gran Pessebre» -Fins al 12 de gener, a l’aparador de l’Espai Ateneu. Pessebre cedit per Imma Sala i Floren Romero. Organització: Biblioteca S.V. Casajuana.

SANTPEDOR

Exposició de diorames de Nadal -Fins al 7 de gener, al carrer Santa Anna, 2. A càrrec d’Ernest Falip. L’exposició es pot visitar tots les dies de festa. Activitat gratuïta.

SÚRIA

Missa de Reis -Dissabte, a les 12 h, missa de Reis a l‘església parroquial de Sant Cristòfol.