"Blackwater" ven cinquanta mil exemplar a l'estat en sis setmanes

La saga dels Caskey que va escriure Michael McDowell i té un llibre a la venda cada quinze dies, fins a completar la mitja dotzena, està triomfant entre els lectors

La saga consta de mitja dotzena de títols

La saga consta de mitja dotzena de títols / FOTOGRAFIA PROMOCIONAL

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El fenomen «Blackwater» ha esclatat a Catalunya amb 20.000 exemplars venuts en sis setmanes, una xifra que s’inclou dins dels 50.000 del total de l’estat. La saga de Michael McDowell recupera l’esperit de les novel·les per entregues i ja té clubs de lectura, aparadors propis a les llibreries i una multitud de fans.

Dos homes passegen dins d’un bot pel mar que s’ha format a la inundada ciutat de Perdido, a Alabama, un viatge en silenci entre l’estupefacció de la tragèdia ocorreguda i la por del que és desconegut. Aquest és el principi de La riuada, el primer dels sis títols de "Blackwater" que publica el segell barceloní Blackie Books i que el seu autor, el nordamericà Michael McDowell (1950-1999) va aconseguir que l’editorial Avon Books publiqués en sis lliuraments mensuals. A França van escurçar el termini a quinze dies i aquí s’ha repetit la fórmula del país veí. Després d’El dic i La casa, dimecres va sortir La guerra i queden per arribar a les llibreries La fortuna (3 d’abril) i La pluja (17 d’abril). 

"Blackwater" és la història d’una família de terratinents del sud dels Estats Units, els Caskey, al llarg de cinquanta anys a partir del 1919, un matriarcat liderat per la Mary-Love que intenta refer-se d’una riuada. Poder, amor, misteri, terror, ... són els ingredients d’una sèrie addictiva.