Begoña Alberdi i Britney Spears tanquen l’estiu del «Sense ficció»

La catorzena temporada del programa ha recollit una bona audiència mitjana amb 205.000 espectadors i una quota de pantalla del 12,4%

Begoña Alberdi tancarà la temporada del «Sense ficció»

Begoña Alberdi tancarà la temporada del «Sense ficció» / 3CAT

Redacció

El Sense ficció de TV3 és tot un clàssic de la nostra televisió i avui tancarà la seva catorzena temporada. Per a fer-ho, l’espai recupera dues de les grans dives musicals d’aquesta era, la «soprano de la pandèmia» Begoña Alberdi i la superestrella del pop Britney Spears. Així, a partir de les 22.05 h, es posarà punt final a un curs on també s’han recollit bones xifres pel que fa a l’audiència.

La primera emissió serà la de La diva i la vida: Begoña Alberdi. És l’apassionant història de la soprano catalana que es va fer popular entre el gran públic durant el confinament, tot i carregar més de 300 actuacions al Liceu i als principals teatres d’òpera mundials l’esquena. La seva vida és com una òpera tràgica, des d’una terrible infància de maltractaments i abusos fins a les pèrdues prematures de persones estimades, que la seva fortalesa i empenta l’han ajudat a superar.

La nit seguirà amb el documental Objectiu Brtiney Spears, una altra història dura que recorre les vivències de l’artista. Una carrera d’inicis fulgurants, una fama ambivalent mal gestionada i una vida personal tempestuosa amb què els mitjans s’han acarnissat. En pocs anys, la cantant va passar d’estrella a joguina trencada, però també en un símbol i una causa pels seus fans, que van engegar la campanya #FreeBritney per ajudar-la en la batalla judicial contra el seu pare, que tenia la tutela de la seva persona i els seus béns.

Les audiències no s’aturen

Tot i dur catorze temporades, el Sense ficció segueix amb bon múscul: Enguany, 205.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 12,4%. En total, col·locant més de 3.200.000 persones davant el televisor. Els documentals amb més èxit han sigut Sagrada Família, el repte de Gaudí (453.000 espectadors, 23,4%), Atrapades entre dos mons (437.000, 19,2%), i Negres, la Catalunya esclavista (435.000, 21%). A més, el programa té un índex qualitatiu de 8,5 sobre 10 a GFK, mentre les audiències digitals segueixen en augment i s’enfilen per sobre el milió i mig de reproduccions.