‘El hormiguero’ desenfunda ‘l’arma Pantoja’ en el duel d’aquest dilluns

Isabel Pantoja

Isabel Pantoja

Inés Álvarez

Les cadenes disparen aquest dilluns el tret de sortida de la nova temporada i ho fan desenfundant el seu arsenal pesat per intentar arrencar líders. TVE, que viu un moment dolç quant a audiències es refereix, ofereix a La 1 la final del recuperat concurs ‘Grand Prix’, que no ha perdut múscul en aquests anys; Telecinco estrena nova temporada, la 14a, de la seva exitosa sèrie ‘La que se avecina’; Cuatro fa enlairar una de les seves estrelles, Jesús Calleja, amb les noves entregues de ‘Volando voy’, i Antena 3 s'ha assegurat una arma de gran clibre per al retorn d'‘El Hormiguero’: Isabel Pantoja. I és que la seva anterior intervenció en l’espai que presenta Pablo Motos, el gener del 2017, el va convertir en el programa més vist de la seva història al reunir 4.783.000 espectadors i un 23.8% de quota.  

La cadena d’Atresmedia aprofitarà que Pantoja inicia la seva gira per celebrar 50 anys de carrera i la cantant ha considerat que ara és el moment de reaparèixer després de tants anys. I on millor que en el programa més vist de la tele de la temporada passada, quan va aconseguir una mitjana d’un 16,8% de quota de pantalla (la millor en la seva història) i 2,4 milions d’espectadors?

Sense desgast

«Hem fet una promo divertidíssima», comenta Carmen Ferreiro, directora de Programes d’Entreteniment d’Atresmedia. «I ella vindrà a passar-s’ho bé». A divertir-se ‘El Hormiguero’, vaja. «Té ganes d’explicar la seva gira i el moment vital que viu», avança la directiva, sense entrar en detall sobre si parlarà de temes difícils, que solen anar relacionats amb els seus fills, Kiko Rivera i Isa Pantoja, i la resta del clan. I és que, recalca Ferreiro: «Un dels grans èxits d’aquest programa, a part de tenir els millors convidats estatals i internacionals, és que tothom vol venir a explicar el que estan fent i passar una bona estona». 

Sembla que la competència no preocupa a la directiva: «Als fets em remeto: és el programa més vist de la tele i el que més minuts d’or té al llarg de l’any. I no hi ha signes de desgast... D’altres han intentat fer-nos front, però estem molt segurs de la seva fortalesa», insisteix. I aprofita per treure pit: «‘El Hormiguero’ és una de les peces fonamentals per les quals Antena 3 ja fa 22 mesos consecutius que es líder. Un lideratge que no es relaxa i que és molt viu, ja que la cadena té preparades moltes novetats.» Tampoc li fa perdre la son que Telecinco contraataqui un dia d’aquests amb Jorge Javier Vázquez i els seus ‘Cuentos chinos’. «Cada cadena intenta potenciar les seves franges més febles, això no és nou. No em preocupa. Hi ha hagut més programes que ho han intentat. Nosaltres farem el que sabem fer, amb un comunicador meravellós al capdavant, Pablo Motos, i el seu equip», diu.

Les polèmiques de Motos

Pablo Motos s'ha vist embolicat en polèmiques, acusat, entre altres coses, d’actituds masclistes. Tot i que això no semblar haver afectat el programa. «A tot els espais líders els intenten buscar una cosa que no hi ha. ‘El Hormiguero’ té el favor de públic perquè té un dels millors comunicadors, i els millors convidats, que se senten cuidats». Per la qual cosa no concep el programa sense ell. «Per a mi ‘El Hormiguero’ és Pablo Motos i l’equip que hi ha darrere, que té un nivell excel·lent. Però hi ha un capità, que és Motos», diu tancant l’assumpte. 

Ferreiro, també es mostra orgullosa dels convidats amb qui comptaran aquesta temporada, la 18: «Tindrem Miguel Bosé; Olga Carmona, una de les jugadores de la Selecció, Joaquín; Luis Fonsi, Malú, Pablo López i Antonio Orozco, ‘coaches’ de ‘La voz’; Arturo Pérez Reverte, Aitana... Serà una temporada molt bona», avança.  I malgrat que el programa funciona, «venim carregats de novetats: s’incorporen com a col·laboradors Leo Harlem i Marta Jiménez, a la que anomenem La Mujer Adrenalina, perquè la temporada passada es va quedar tothom enganxat a la tele quan es va llançar des de 30 metres d’altura lligada a una goma de pònting; Pilar Rubio, que tindrà nova secció, ‘La performance’...». I continua Tamara Falcó, que tot i que els ha fet una ul pèl el salt per intervenir en ‘El musical de tu vida’, de Telecinco, no faltarà a les tertúlies d'El Hormiguera per explicar el seu casament.