«HairStyle», el «Masterchef» dels perruquers, aterra a Espanya

DKISS i Rakuten TV estrenen aquest divendres un ‘talent show’ que compta amb els reconeguts Rossano Ferretti i Beatriz Matallana com a amfitrions

Imatge del programa HairStyle

Imatge del programa HairStyle

Marisa de Diós

Encara que a la televisió espanyola s’han fet talent shows de gairebé tot (cantants, ballarins, cuiners, cosidors, actors, de reformes...), encara no en teníem cap perruqueria. Fins avui, quan DKiss (21.00 hores) i Rakuten TV estrenen HairStyle, el Masterchef dels perruquers, amb dos professionals del sector com a amfitrions: el mestre Rossano Ferretti, l’italià que ha creat un imperi gràcies als seus salons de bellesa i els seus productes de cura capil·lar, i Beatriz Matallana, estilista, maquilladora i experta en moda que ha col·laborat amb celebritats com Shakira, Elsa Pataki, Amaia Salamanca, Lali Espósito, Black Eyed Peas o Pierce Brosnan.

«La perruqueria sempre ha estat devaluada. Mai ha tingut una veu que digui: som aquí i som importants. Només durant el Covid ens van trobar a faltar», es lamenta Ferretti, que destaca que avui dia que tant es parla de skin care tothom coneix la rutina de cura de la pell, però no tant la del cabell. «La gent no llegeix els ingredients dels productes que compra ni sap els colors que utilitzen els seus perruquers. I això és un gran problema», incideix l’estilista, als salons del qual a ciutats com Milà, París Nova York, Miami, Dubai i Madrid acudeixen celebrities i membres de la reialesa.

Per això agraeix que un programa com aquest doni visibilitat a una professió «tan sacrificada» i que el que busca és fer sentir bé el client. «Quan algú se sent bé amb els cabells, se sent bé amb ell mateix. I cuidar-se és un dels millors moments que tenim a la vida», subratlla.

A HairStayle competeixen 10 perruquers professionals que s’enfronten a reptes com adaptar-se a les peticions dels clients, estudiar els seus trets físics i aconsellar-los sobre els colors i talls de cabell que més els afavoreixen, fer pentinats per a ocasions especials i rescatar cabells danyats. A més, hauran de demostrar la seva destresa amb les brotxes, ja que hauran de completar els pentinats amb maquillatges de somni.