David Verdaguer i Ángela Cervantes protagonitzen la sèrie 'El mal'

Es tracta d'un thriller ambientat a Barcelona que coprodueixen 3Cat i The Mediapro Studio

L'actor David Verdaguer al Festival de Màlaga, en una foto del març passat

L'actor David Verdaguer al Festival de Màlaga, en una foto del març passat / ACN/Pere Francesch

ACN

David Verdaguer i Ángela Cervantes són els protagonistes de la sèrie de vuit capítols 'El mal', de Lluís Arcarazo. La ficció narra la història d'una investigació per trobar un assassí en sèrie que tria com a víctimes persones sense sostre. La producció, que s'ambienta a Barcelona i que coprodueixen The Mediapro Studio i 3Cat, començarà a rodar-se a la capital catalana en les properes setmanes, sota la direcció de Marta Pahissa. La sèrie s'estrenarà en primícia a 3Cat i The Mediapro Studio Distribution en té els drets de venda en l'àmbit mundial. Els productors afirmen que la sèrie beu de "grans mestres del cinema contemporani" com David Fincher o Michael Mann, amb ressons de films com 'Seven' o 'Collateral'.

A través dels vuit episodis la sèrie s'endinsa en la investigació dels crims, a partir d'uns guions del mateix Arcarazo que han comptat amb la col·laboració de Guillermo Cisneros i María Jaen. Arcarazo ja havia col·laborat amb projectes com el film 'Salvador', dirigit per Manel Huerga, o la sèrie 'Nit i dia', conduïda per Oriol Paulo.

Pahissa serà la directora dels vuit episodis de la sèrie. Directora de ficció i documentals amb més de 25 d'experiència, ha estat responsable de títols com 'Rapa' per a Movistar Plus+, 'Smiley' per a Netflix, i 'Ser o no ser' per a RTVE.

L'argument parteix d'una història real. L'abril del 2020, en ple confinament per la covid-19, un home va ser detingut acusat d'assassinar diversos indigents a Barcelona. Tots els assassinats es van cometre mentre la víctima dormia i amb una brutalitat extrema. Amb aquest plantejament, i en aquest context de ciutat buida i confinada, Arcarazo desenvolupa la idea de la sèrie, que recull el doble sentit tant de maldat com d'un virus que infecta les víctimes.