Regió7

Regió7

La festa anual dels empresaris del Solsonès premia Pintures Grifell, Amisol i Pau Reig

«Engegant la festa» va reconèixer dues empreses i una associació del territori en les seves categories per la trajectòria, per la responsabilitat social i per la innovació. L’acte, celebrat ahir, va tenir la presència d’unes 60 persones

L’humorista Godai Garcia va aportar el to d’humor a l’acte amb un monòleg | ARNAU VALVERDE

L’empresariat del Solsonès va celebrar ahir al vespre la seva festa anual en la què es van fer entrega dels premis «Engegant la festa». L’empresa Pintures Grifell, l’escultor Pau Reig i l’associació Amisol van rebre els reconeixements durant l’acte celebrat ahir a l’hotel Gran Sol.

Pintures Grifell va rebre el reconeixement per la seva trajectòria comercial. Aquest negoci es va engegar fa 152 anys pel besavi dels dos germans que actualment gestionen l’empresa. Va començar només dedicant-se a pintar i durant i després de la guerra civil la principal activitat va ser la restauració de pintures i esglésies. Més tard es va obrir la botiga de la plaça del Camp i actualment combina les dues vessants: la botiga i els treballs per encàrrec.

El segon premiat de la nit va ser Pau Reig. El jove solsoní va veure reconeguda la seva tasca com a creador i restaurador d’imatgeria festiva. Tot i que no va poder assistir a l’acte, Reig va voler compartir a través d’un vídeo, el premi amb la comparsa dels Espedrers. De fet, el premi va estar motivat per la campanya «L’Espedrera ha post dos ous» que ha finalitzat amb la creació dels dos gegants més joves del Carnaval de Solsona estrenats en la darrera edició. El projecte, a més de crear els dos gegants, combinava també una vessant educativa amb una d’impuls al comerç local. A més, Reig va destacar que amb la història que es va crear darrere del naixement dels dos nous gegants, també es van tractar temàtiques LGTBI.

El reconeixement per la responsabilitat social va ser per l’associació Amisol. Es tracta d’una de les associacions socials més actives de Solsona i comarca i des del seu naixement l’any 1976 ha anat ampliant la seva cartera de serveis per tal d’ajudar a les persones amb discapacitats i a les seves famílies.

L’acte, on hi van assistir una seixantena de persones, va comptar també amb la participació del músic Eduard Gener, de la presentadora Elis Colell i de l’humorista Godai Garcia. També hi vans er presents els representants de les tres entitats organitzadors, la UBIC de Solsona, l’Associació d’Empresaris i l’Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona.

Pintures i decoració Grifell | Premi a una trajectòria comercial

Més de 150 anys en el món de la pintura

Pintures i decoració Grifell va ser reconegut pels seus 152 anys de trajectòria en el sector de la pintura. Actualment el negoci situat a la plaça del Camp combina la tradició i la qualitat en el món de la pintura i el color en la seva quarta generació. Actualment un germà s’encarrega de la botiga i l’altre dels encàrrecs a l’exterior.

Amisol | Premi de responsabilitat social

Una associació transversal i social

L’associació Amisol va néixer l’any 1976 per la iniciativa d’un grup de solsonins membres de Càritas i de famílies de persones amb discapacitat. Durant aquests anys ha evolucionat fins a disposar d’un centre ocupacional i de treball, una llar-residència i col·laboracions amb empreses locals per donar feina als seus usuaris. Ara dona feina a 138 persones.

Pau Reig | Premi a una activitat innovadora

Els nous gegants porten la seva firma

Pau Reig ha estat el creador de les figures més joves del Carnaval de Solsona. Primer va ser l’espedrera, nascuda en el si de la comparsa de la qual ell forma part, i després han estat l’Onada i la Flama, les noves figures del carnaval infantil. A més, la seva creació ha anat acompanyada d’un projecte educatiu i d’impuls comercial amb la innovació per bandera.

Compartir l'article

stats