L’Escola Agrària de Manresa ofereix un curs sobre plantes aromàtiques i medicinals

El centre també prepara una formació sobre prats i pastures i noves jornades tècniques

Redacció

L’Escola Agrària de Manresa oferirà els dijous a la tarda del 13 d’abril a l’1 de juny el curs sobre «El cultiu i la recol·lecció de plantes aromàtiques i medicinals». El centre assegura que la formació proposa «un abordatge de la recol·lecció silvestre des d’un punt de vista respectuós, per no sobrepassar les capacitats del medi de mantenir la producció».

Marc Talavera, del Col·lectiu Eixarcolant; Roser Cristóbal i Eva Morè, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, i Àstrid Van Ginkel, farmacèutica de Fitomon, entre d’altres, formaran part del professorat expert que donarà les classes. El programa del curs inclou aspectes com el reconeixement, el cultiu, l’assecat i el processat, amb sortides i visites a proveïdors per aprendre els processos. Les sessions també preveuen pràctiques de maceració i destil·lació. Pel que fa als aspectes més teòrics, el curs tractarà les qüestions legals relacionades amb la producció i la comercialització.

L’Escola també inicia el dijous 13 d’abril, el curs «Prats i pastures per a la ramaderia ecològica», que s’allargarà fins l’11 de maig. En aquesta formació es donaran les claus per a fer un disseny rendible d’una finca ramadera ecològica. Sergi Caballero, Emma Rojas, Raquel Servitja, Roger Rabés i Pep Bover seran els professionals que s’ocuparan de desenvolupar el contingut de la formació al llarg de les cinc sessions previstes.

Totes dues formacions s’adrecen a persones relacionades amb el sector agrari i tenen un preu públic de 32 euros (planta aromàtica) i 20 euros (prats i pastures). Les inscripcions es poden gestionar a través del web de l’Escola Agrària de Manresa xtec.cat/ecamanresa o bé al telèfon 938749060.

Jornades tècniques gratuïtes per al sector agrari

D’altra banda, l’Escola Agrària de Manresa té previstes per al 24 i el 30 de març jornades formatives gratuïtes incloses dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Es tracta d’una jornades tècniques sobre l’horta sobre sòl viu i el potencial dels rucs en la tracció animal moderna.

Les inscripcions a les jornades tècniques s’han de gestionar a través del portal ruralcat.cat