El PIB de l'eurozona va créixer el 0,3% el segon trimestre després d'estancar-se els tres primers mesos

Al conjunt de la Unió Europea, el producte interior brut es va aturar entre els mesos d'abril i juny

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu

Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu / ARXIU/CHRISTOPH SOEDER/DPA

Europa Press

L'economia de la zona euro va registrar una expansió del 0,3% en el segon trimestre de 2023 respecte als tres mesos anteriors, quan s'havia mantingut estable, segons ha confirmat aquest dimecres Eurostat.

Per la seva banda, al conjunt de la Unió Europea (UE), el PIB es va estancar entre l'abril i el juny, després del creixement del 0,2% en el primer trimestre de l'any.

En comparació amb el segon trimestre del 2022, el PIB de la zona euro va créixer el 0,6% i el de la UE el 0,5%.

Entre els països de la UE amb dades disponibles, el ritme d'expansió trimestral més elevat va correspondre a Irlanda (3,3%), seguida de Lituània (2,8%) i d'Eslovènia (1,4%).

Per contra, els països amb pitjor acompliment en el trimestre van ser Polònia (-3,7%), Suècia (-1,5%) i Letònia (-0,6%).

Entre les grans economies de la UE, entre l'abril i e juny, Alemanya es va estancar, després de la contracció del 0,1% en el primer trimestre, mentre que França va accelerar la seva expansió al 0,5% des del 0,1% i a Itàlia el PIB va caure el 0,3% després de créixer el 0,6% en el primer trimestre.

En el cas d'Espanya, el creixement del PIB en el segon trimestre es va moderar al 0,4% des del 0,5% dels tres primers mesos de 2023.

D'aquesta manera, el creixement del PIB de la zona euro va tornar a ser substancialment inferior al dels Estats Units, que en el segon trimestre de l'any va registrar una expansió del 0,6%, una dècima més que el creixement del 0,5% en el primer trimestre.