El president de la República Portuguesa imposa a Isidre Fainé la Gran Creu de l'Orde de l'Infant Don Henrique

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa” ha rebut aquest dimecres la condecoració al palau de Belem de Lisboa 

06.09.23 Medalla Fainé Portugal 3

06.09.23 Medalla Fainé Portugal 3 / Fundació La Caixa

Redacció

El manresà Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha rebut aquest dimecres al palau de Belem de Lisboa la Gran Creu de l'Orde de l'Infant Don Henrique per part de Marcelo Rebelo de Sousa, president de la República Portuguesa. També ha assistit a l'acte Artur Santos Silva, patró de la Fundació “la Caixa” i president honorari de BPI.

Isidre Fainé ha rebut, segons informa la Fundació ”la Caixa”, el guardó en reconeixement del seu compromís personal durant dècades per potenciar les sinergies entre Portugal i Espanya

en els àmbits bancari, industrial i social.

Durant la cerimònia, el president de la Fundació ”la Caixa” ha expressat el seu agraïment al president de la República: “És un gran honor per a mi rebre una condecoració d'aquesta importància, amb tant de pes històric i que han rebut personalitats tan il·lustres”. Fainé ha emfatitzat el compromís de la Fundació amb el país: “Poden seguir comptant amb el meu compromís personal i el de la institució que represento, per contribuir en la mesura que puguem, al desenvolupament conjunt dels nostres països”.

L'Orde de l'Infant Don Henrique és, juntament amb l'Orde de la Llibertat, la distinció civil honorífica més important de la República Portuguesa. La Gran Creu és el segon grau més gran, després del Gran Collar, que només reben caps d'Estat. Entre les persones no portugueses que han rebut la Gran Creu al llarg d'aquests anys, hi ha figures com el fundador de Microsoft,

Bill Gates; la reina Sofia; el filòleg Fernando Lázaro Carreter i els expresidents de la Comissió Europea, Jacques Delors i Jean-Claude Juncker, entre d'altres.