La firma xinesa EHang obre a l'aeroport de Lleida la primera base d'Europa de drons per a passatgers

La companyia provarà un model de vehicle aeri autònom amb la idea d'aportar experiència operativa per a la seva integració segura a l'espai aeri

El 'taxi dron' EHang EH216

El 'taxi dron' EHang EH216 / JAIME GALINDO

Redacció

La companyia xinesa EHang, líder mundial en el camp de la Mobilitat Aèria Urbana (UAM per la sigla en anglès), ha inaugurat a l'aeroport Lleida-Alguaire un centre per al desenvolupament de drons per a passatgers, és a dir, vehicles aeris autònoms que funcionen amb un comandament a distància.

La instal·lació és la primera d'Europa per a aeronaus elèctriques no tripulades d'Enlairament i Aterratge Vertical (eVTOL per la sigla en anglès), i serà un referent per a la integració d'aquests aparells en infraestructures aeroportuàries i sistemes de gestió del trànsit aeri.

L’eVTOL EH216-S d’EHang, el primer al món certificat per al transport de passatgers, desplegat al Centre UAM, aportarà experiència operativa per a la seva integració segura en l'espai aeri europeu.

El centre inclou una àrea per a l'enlairament i aterratge dels 'taxis aeris' que compleix els criteris de disseny de l'Agència de Seguretat Aèria de la Unió Europea (EASA, per la sigla en anglès).

Aquest 'vertiport' permetrà la integració perfecta dels eVTOLs a la terminal aeroportuària i expandirà el coneixement en el camp, de manera que facilitarà l'ús de taxis aeris en més ubicacions.

"La creació del centre de mobilitat aèria urbana europeu d’EHang és un pas endavant important en el desenvolupament internacional de la companyia", va explicar Huazhi Hu, fundador, president i CEO de l'empresa amb seu a Guangzhou, durant l'esdeveniment d'inauguració. "Amb aquest centre de classe mundial, EHang pretén demostrar el seu fort compromís amb el desenvolupament i proliferació de la Mobilitat Aèria Urbana a Europa", va afegir el CEO, que va emfatitzar que la companyia té la intenció "de compartir la seva tecnologia certificada i validada i la seva extensa experiència operativa amb els seus socis a tot el món, per portar a terme la nostra visió compartida de beneficiar tota la societat amb solucions de mobilitat aèria urbana segures, autònomes i ecològiques".

"Estem particularment orgullosos de la col·laboració amb EHang, una empresa líder en el desenvolupament de vehicles aeris no tripulats al món", i "agraïm haver triat el nostre aeroport internacional com la primera base UAM europea", va dir Marc Sanglas, secretari de Mobilitat i Infraestructura del Govern de la Generalitat.

"El Centre UAM Europeu d’EHang va ser inicialment concebut per donar suport a les operacions i activitats de la companyia en els projectes SESAR-DJ. O-ELCOME i EUSPA SAMVA. A més, estem considerant estendre les seves aplicacions a projectes innovadors de mobilitat aèria urbana, així com a requisits de certificació i aeronavegabilitat per promoure encara més el desenvolupament de la indústria i fer de la mobilitat aèria urbana una realitat a Europa", va declarar Victoria Xiang, COO d’EHang a Europa i Amèrica Llatina.

Subscriu-te per seguir llegint