Quatre professionals de la Catalunya central, guardonats amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

La Generalitat ha distingit la formatgera Ester Ollé, el cansalader Antoni Vigo, el flequer Marcel Estrada i el pastisser Josep Maria Guash

Un total de 28 persones han estat guardonades amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentar

Un total de 28 persones han estat guardonades amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentar / Generalitat de Catalunya

Redacció

Quatre professionals de la Catalunya central han estat guardonats per la Generalitat amb el diploma Mestre Artesà Alimentari. El reconeixement, atorgat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, pretén posar en valor la trajectòria professional de les persones distingides en el sector de l'artesania alimentària.

Durant la gala d'aquest dimarts al vespre a l'Ateneu Barcelonès, on també s'ha atorgat el Premi al Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador al forner barceloní Enric Badia, s'han entregat 28 diplomes com a reconeixement a les trajectòries a professionals del sector de l'artesania alimentària. Entre els premiats, hi havia quatre representants de casa nostra: la formatgera Ester Ollé, de Formatges Blancafort de Casserres; el cansalader Antoni Vigo, de la Cansaladeria-xarcuteria Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya; el flequer Marcel Estrada, del Forn de Pa Xata de Capellades i el pastisser Josep Maria Guash, de la Pastisseria Targarona d'Igualada.

La gala va estar presidida pel conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. El conseller, acompanyat pel secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, va destacar la importància d'aquests guardons, amb els quals "any rere any es fa evident la vitalitat de l'artesania alimentària catalana. Un tipus de producció que, conjuminant ofici, creativitat, tradició i innovació, produeix aliments que transmeten cultura, història i identitat col·lectiva. I, alhora, també reforcen l'arrelament social i dinamitzen l'economia i el desenvolupament territorial."

Mascort va afirmar que el Govern "considera els artesans dels aliments una part imprescindible del nostre patrimoni de país, i, per això, estem compromesos a protegir les seves formes tradicionals de producció i garantir la seva pervivència. El Departament d'Acció Climàtica, mitjançant el Pla estratègic de l'alimentació, ha obert dues noves línies d'ajut destinades a la promoció de productes alimentaris artesans, a més de la que tradicionalment ja disposaven els gremis, d'accés a la promoció dels distintius de qualitat".