Texia rep el premi a l'Empresa Innovadora de l'Associació Indústria Tèxtil Cotó

La companyia monistrolenca és guardonada per la seva trajectòria d'innovació

Instal·lacions de Texia a Monistrol de Montserrat

Instal·lacions de Texia a Monistrol de Montserrat / Arxiu/Alex Guerrero

Redacció

La monistrolenca Texia ha rebut el premi a l'Empresa Innovadora de l'Associació Indústria Tèxtil Cotó (AITPA), que s’ha lliurat aquest dijous en la novena edició d’aquest guardó juntament amb el d'Innovació al Talent Jove, en el decurs de l’assemblea general d’AITPA que ha tingut lloc a Barcelona.

El jurat dels premis ha acordat distingir la trajectòria innovadora de l'empresa Texia, centrada en la fabricació de productes especials fabricats amb tecnologies pròpies i comercialitzats a tot el món, com ara la tecnologia 'seamless' (sense costures), amb el consegüent estalvi en matèries primeres i consum energètic. 

Segons el jurat, el guardó ha estat atorgat «pel seu procés constant de creativitat i innovació». I afegeix que «ha aconseguit diferenciar-se del producte tèxtil més tradicional». També destaca «l’ús dels recursos naturals amb respecte i eficiència en un procés de millora constant amb l'objectiu de reduir els impactes de l'activitat en el medi ambient».

Els altres guardons que ha concedit el jurat són el primer premi al Talent Jove, dotat amb 4.000 euros, que ha rebut María Álvarez Bravo pel seu treball «Estudi de la degradació de fibres tèxtils reciclades emprades com a reforç en compòsits de base ciment». El segon premi al Talent Jove, dotat amb 2.000 euros, s'ha atorgat a Li Zhuo pel seu treball «Connection Techniques of tèxtils wires to the solid and flexible solar cells» («Tècniques de connexió de filferros tèxtils a cèl·lules solars sòlides i flexibles»).