La campanya de Nadal generarà prop de 54.600 contractes a Catalunya, l'11,4% més

Barcelona lidera l'augment de la contractació (+13,9%), seguida de Lleida (+11,5%), Girona (+2,1%) i Tarragona (+1,3%)

Una dependenta d'una botiga posa una peça de roba en un prestatge

Una dependenta d'una botiga posa una peça de roba en un prestatge / Arxiu/Aina Martí/ACN

ACN

La campanya de Nadal generarà més de 54.600 contractes a Catalunya, l'11,4% més que l'any passat (49.011), segons un informe de l'empresa Randstad. Les quatre demarcacions catalanes augmentaran la contractació, amb Barcelona al capdavant (+13,9%) seguida de Lleida (+11,5%), Girona (+2,1%) i Tarragona (+1,3%). Al conjunt d'Espanya, les xifres són menys positives i la contractació serà d'uns 347.000 llocs de treball, un 3,5% menys que l'anterior campanya de Nadal (359.950), que correspon al període comprès entre el Black Friday i les rebaixes de gener. L'hostaleria, amb un increment del 31% de les contractacions, serà l'únic sector que creixerà a l'Estat, mentre que disminuiran les firmes al comerç (-17,6%) i la logística (-6,7%).

"La campanya de Nadal serà una mica menys dinàmica per l'augment dels preus dels béns i serveis, que ja està impactant en la capacitat de compra de les llars", ha reconegut Oriol Domínguez, de Randstad. "Per sectors, veurem un impuls en la contractació del sector de l'hostaleria, que repunta de bracet a l'augment del turisme estranger i local, i lleugeres reduccions al sector del comerç i el transport", ha afegit Domínguez. Randstad ha volgut precisar que les xifres també experimenten l'impacte de l'última reforma laboral, ja que hi haurà persones contractades per la campanya de Nadal sota la modalitat de fix discontinu, que no se sumen a les xifres de nous contractes.

Les professions amb més demanda per la campanya de Nadal pertanyen al sector logístic (167.600 nous contractes, quasi la meitat del total), amb especial sol·licitud d'empaquetadors, mossos de magatzem i transportistes; i l'hostaleria, amb necessitat sobretot de cambrers.