Firhàbitat se centrarà en la salut i l’hàbitat en l’edició del 2024

La Fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica tindrà lloc a Avià els dies 10, 11 i 12 de maig 

Activitats en una edició de Firhàbitat

Activitats en una edició de Firhàbitat / Firahàbitat

Redacció

La quarta edició de Firhàbitat se celebrarà amb el lema «Salut i hàbitat» com a eix temàtic. La Fira de la Bioconstrucció i l'Eficiència Energètica d’Avià avança dates i tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig del 2024. També s’hi introdueixen millores i canvis respecte d’edicions anteriors. Una de les novetats serà la jornada dedicada als estudiants de secundària de la comarca amb la voluntat de despertar el seu interès pels oficis relacionats amb el sector de la bioconstrucció i visibilitzar les sortides professionals del sector.

En la pròxima edició la fira mantindrà l’espai d’expositors, així com les activitats paral·leles i les conferències per a tots els públics. El programa de xerrades seguirà la línia de la salut com el factor diferencial de la bioconstrucció en contraposició a la construcció convencional. Es portaran a debat aspectes com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació electromagnètica, els tòxics ambientals i tot el que pot afectar la salut de les persones en relació amb l’habitatge o el lloc de treball.

Firhàbitat, que organitzen l’Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i l’Ajuntament d’Avià, també té la implicació de l’Institut Espanyol de Baubiologie, el Gremi de Fusta i Moble de Catalunya, la Red de Construcción con Paja i la Universitat de Girona. També s’hi incorporen nous col·laboradors: la Societat Catalana de Salut Ambiental (SOCSA), AUS (branca d’Arquitectura i Sostenibilitat del COAC) i el Col·legi d’Arquitectes de la Catalunya Central. Totes aquestes entitats aportaran activitats paral·leles i xerrades al programa de la fira. Com en totes les edicions, Firhàbitat aposta perquè els expositors i els professionals tinguin el seu lloc al certamen i estableixin relacions i contactes comercials entre ells, però també perquè la mostra sigui un aparador i una porta d’entrada per a la ciutadania i el públic general que no coneix el sector.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través del web www.firhabitat.com.