Els passos que has de seguir si acabes d'heretar una casa o un pis

Si no ho fas, després pots tenir problemes

T'expliquem com funciona el Registre de Propietat

T'expliquem què has de fer quan heretes un habitatge

T'expliquem què has de fer quan heretes un habitatge / freepik

Heretar béns mobles o immobles sol donar molts problemes. El famós impost de successions és el gran dilema a l'hora de poder fer efectiva l'herència. Tot i que, avui no tractarem aquesta temàtica i parlarem sobre què has de fer si heretes una propietat. En cas que, t'hagin deixat una casa o un pis, immediatament, s'aconsella anar-lo a registrar al Registre de Propietat. Encara que, en cap cas, és obligatori. Però, si no ho fas, tens molt a perdre-hi en un futur. T'expliquem per què necessites fer-ho i com fer-ho.

La llei actual no obliga a inscriure les propietats que hem rebut per herència. Però, per què s'aconsella fer-ho? Perquè si en un futur ens plantegem vendre la propietat, si no la tenim inscrita, no podrem fer-ho perquè no apareixerem com a titulars, tot i haver-la heretat.

Vull inscriure l'habitatge al Registre de Propietat: passos a seguir

Primer has d'esbrinar el seu registre. En cas de tenir diverses propietats amb diferents registres, cadascun d'ells s'haurà de fer en la corresponent. En cap cas es poden fer des del mateix registre, si no estan allà incloses.

Per conèixer el Registre de Propietat,hem de buscar en l'escriptura d'aquesta, en una Nota Simple o a través de la web de "Registradors d'Espanya".

Quina documentació necessito per inscriure un habitatge heretat

  • El certificat de defunció
  • Còpia autoritzada de l'últim testament del difunt
  • El certificat del Registre General d'Actes de l'Última Voluntat
  • L'escriptura de partició d'herència davant notari, on apareguin les dades de l'habitatge heretat, en cas que la propietat s'hagi de repartir entre diversos hereters
  • El document acreditatiu del pagament o ajornament de l'impost de Successions
  • I la declaració d'hereters davant notari. Això, en el cas que, el difunt no hagués deixat un testament

Haig de pagar alguna cosa per registrar la propietat?

, el preu va entre els 300 i els 500 euros. El preu variarà en funció del valor de l'habitatge, els drets que si constitueixin... Però tranquils perquè el Reial decret 1427/89 del 17 de novembre regula l'aranzel dels drets dels Registradors de la Propietat.