Knauf instal·larà una planta de biomassa a la fàbrica de Guixers i crearà uns 200 llocs de treball

La nova instal·lació estarà totalment operativa el desembre de 2024

La fàbrica Knauf

La fàbrica Knauf / arxiu

ACN / Redacció

La companyia alemanya Knauf ha anunciat que construirà una planta de biomassa a la fàbrica que té a Guixers, al Solsonès, i això permetrà reduir un 35% les seves emissions de CO2. A més, en un comunicat, l’empresa diu que la nova instal·lació permetrà donar feina a unes 200 persones de manera directa i indirecta i també contribuirà a «reduir el risc d’incendi forestal a la zona». La planta de biomassa tindrà una potència de 7,5 MW. El CEO de Knauf, Alberto De Luca, ha destacat que l’empresa està compromesa en «liderar el canvi cap a unes operacions més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient».

El procés productiu de la placa va des de la reconformació del guix mineral fins a la seva rehidratació per donar-li forma, amb la qual cosa l’energia en l’activitat de la fàbrica és una cosa fonamental. La fàbrica de Guixers, en particular, desenvolupa una «important» activitat en estalvi i eficiència energètica gràcies a les actuacions que ha dut a terme la companyia durant els últims deu anys. En aquest aspecte, les emissions de CO₂ de la fàbrica «han anat disminuint considerablement i, en l’actualitat, es troben entre els més baixos del món en el seu sector», apunta la companyia.

Després de posar en marxa la planta fotovoltaica, gràcies a la qual Knauf produirà més de 500.000 kWh anuals, ara la companyia fa un pas en el seu full de ruta cap a la descarbonització amb la instal·lació d’una nova planta de biomassa. Aquesta s’integrarà directament en les operacions de la fàbrica de Knauf Guixers des del principi del procés, començant amb la compra de biomassa forestal pura al mercat de proximitat – a menys de 150 km de distància- i amb el requisit de procedència sostenible requerit per la reglamentació en vigor, afirma l’empresa. A més, la planta de biomassa serà de 7,5 MW, amb la qual cosa «es podrà reemplaçar energia d’origen fòssil per renovable». Amb tot això, s’espera que aquesta instal·lació redueixi «significativament» les emissions de carboni associades a la producció de materials de construcció. Això ha de comportar «beneficis econòmics, estratègics, tecnològics, ambientals i socials», entre els quals la creació de prop de 200 nous llocs de treball directes i indirectes, a més de «la regeneració del bosc de forma més eficient, la reducció del risc d’incendis forestals mitjançant la neteja i l’alineació de l’empresa amb les polítiques energètiques i ambientals de les administracions».

Aquesta fita és una de les peces en el seu pla de descarbonització. Els següents passos van dirigits a reduir la seva pròpia petjada amb accions i objectius a aconseguir, a mitjà i a llarg termini. Entre aquests figuren reduir els recursos hídrics al 2% anual, tot arribant a un equilibri entre consum d’aigua i una producció de qualitat, i disminuir les seves emissions al 50% abans del 2032.

Knauf és una empresa familiar fundada l’any 1932 a Iphofen (Alemanya), amb presència a Espanya des de 1989. Compta amb més de 300 fàbriques en el món i una plantilla superior a les 41.000 persones. Entre els seus objectius asseguren figurar el fet de «proporcionar qualitat, tecnologia, confort i sostenibilitat al sector de la construcció, a través de productes basats en una matèria primera excepcional com és el guix, 100% sostenible». Knauf és un dels principals fabricants de materials de construcció del món.

Sobre Knauf Espanya

Knauf és una empresa familiar fundada l'any 1932 a Iphofen (Alemanya), amb presència a Espanya des de 1989. Compta amb més de 300 fàbriques en el món i una plantilla superior a les 41.000 persones. Entre els seus objectius està proporcionar qualitat, tecnologia, confort i sostenibilitat al sector de la construcció, a través de productes basats en una matèria primera excepcional com és el guix, 100% sostenible. Knauf és un dels principals fabricants de materials de construcció del món.