Deu joves amb discapacitat intel·lectual es graduen en l’última promoció de Formació Dual impulsada per Ampans

Els nous graduats han combinat formació teòrica i feina i s’han format en activitats auxiliars de magatzem 

Els joves graduats i els seus formadors, a l’acte de tancament del programa

Els joves graduats i els seus formadors, a l’acte de tancament del programa / Ampans

Redacció

Deu joves s’han graduat aquesta setmana en una nova promoció de la Formació Dual destinada a persones amb discapacitat intel·lectual, impulsada a Catalunya per la Fundació Ampans, mitjançant contractes de Formació i Aprenentatge del Ministeri de Treball, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). 

En aquesta edició, d’un curs de durada, els deu joves seleccionats, atesos pel Servei d’Orientació i Formació d’Ampans, han combinat formació teòrica i feina. En total han fet 690 hores de formació i 1.750 hores de pràctiques laborals. Aquest curs de Formació Dual s’ha dut a terme a la secció de Serveis a la Indústria de la fundació, on s’han format en activitats auxiliars de magatzem, i han treballat diverses àrees en habilitats socials i personals per a l’autonomia i l’ocupació. En paral·lel, Ampans té en marxa un altre grup d’alumnes de Formació Dual, en un curs de 2 anys de durada, i un de nou que ja ha posat en marxa, de 12 persones. 

A l’acte de graduació, que es va fer dimarts, es va posar en relleu el repte personal que ha suposat per a cadascun d’ells, els aprenentatges que s’emporten i com encaren el futur després d’haver viscut aquesta experiència. Durant l’acte d’entrega de diplomes, Eulàlia Grané, tècnica orientadora de la Formació Dual, va felicitar els joves i els va encoratjar a seguir formant-se.