Els sindicats d'Iberia acaben l'última jornada de vaga anunciant una nova reunió amb l'empresa

Els sindicats d'Iberia acaben l'última jornada de vaga anunciant una nova reunió amb l'empresa

Desenes de maletes acumulades a l'aeroport de Barcelona durant una vaga de 'handling'

Desenes de maletes acumulades a l'aeroport de Barcelona durant una vaga de 'handling' / ACN

ACN

UGT i CCOO han acabat l'última de les quatre jornades de vaga a Iberia pel conflicte en el servei de 'handling' anunciant una nova reunió amb l'empresa aquest dimarts a partir de la una del migdia a la seu de la companyia aèria. Les dues entitats celebren el seguiment que han tingut les aturades entre la plantilla, un seguiment "digne d'elogi", i asseguren que la protesta ha provocat "milers de maletes que han quedat a terra, retards en molts casos superiors a dues hores i nombroses cancel·lacions de vols, a més de les ja realitzades per les companyies aèries amb anterioritat als dies de vaga". Per això lamenten que "tot i la incidència" Iberia hagi "mantingut la postura" i esperen que "ara sí" la direcció vulgui "assolir acords".

De la seva banda, Iberia ha afirmat que el seguiment entre els treballadors sense carta de serveis mínims a dos quarts de set de la tarda era del 18% de mitjana, que la puntualitat era de 80% i la regularitat del 100%.

El Grup Iberia ha programat per avui 509 vols, dels quals fins ara n'ha operat 370, afirma la companyia. També subratlla que els problemes amb els equipatges als aeroports de Barcelona, Bilbao i Gran Canària, tres dels vint-i-nou en què Iberia fa el 'handling', s'han "moderat al llarg del dia". Les maletes "estan essent regularitzades i preparades per ser enviades als clients a la major brevetat possible".