El nou polígon de La Cort II de Cardona preveu crear més de 200 llocs de treball

La urbanització es contempla que estigui a punt la propera tardor

Obres al polígonLa Cort II de Cardona

Obres al polígonLa Cort II de Cardona / Ajuntament de Cardona

Carles Blaya

Carles Blaya

L’Ajuntament de Cardona i l’Institut Català del Sòl estimen que el nou polígon al municipi, La Cort II, permeti crear fins a 210 llocs de treball un cop completada l’operació. Cardona va presentar divendres la campanya de comercialització del nou equipament industrial, del qual queden per adjudicar 63.000 dels més de 150.000 metres quadrats de què consta el polígon.

La previsió és que el procés de comercialització s’engegui a finals d’aquest mes de gener i que el polígon estigui operatiu la propera tardor. De moment, empreses que ja tenen presència al municipi, com Aira Robotics, Semen Cardona, Cots Codina, Jogasan Inversiones SL, Estaciones de Servicio Vilalta SA o Elèctrica Guixés ja han adquirit parcel·les al nou poligon, que està en fase d’obres. Queden per vendre set parcel·les (més una vuitena de l’Ajuntament) d’entre 4.000 i 13.000 metres quadrats de superfície. 

D’entre totes les empreses que ja han compromès la seva presència a La Cort II destaca Aira Robotics, que preveu ampliar les seves instal·lacions (ara a La Cort I) amb una inversió de 7 milions d’euros i preveu contractar una trentena més de persones a finals d’any. El projecte de l’empresa especialitzada en el desenvolupament i la fabricació de robots per al sector càrnic-alimentari, adquirida el 2022 per la multinacional danesa Frontmatek, preveu haver incorporat un mínim d’un centenar de nous treballadors a finals de la dècada. L’empresa ha adquirit una parcel·la de 50.000 metres quadrats més una altra de 16.000 metres quadrats al nou equipament industrial.

El total de la inversió prevista en la urbanització de La Cort II és de 5.293.822,60 euros. En conjunt, l’Institut Català del Sòl ha indicat que la inversió total a la Cort II, entre el sòl i l’obra, serà de 40 milions d’euros.

Les parcel·les que falten per adjudicar es posaran a la venda en un procés de concurs públic i es comercialitzaran a preus des de 71 euros a 95 euros el metre quadrat, en un format que permetrà als empresaris finançar fins al 70% de l’import a cinc o deu anys, a un interès d’entre el 4,3% i el 4,8%.