Els aturats també tenen dret a vacances: el SEPE explica les condicions

Viatja per Espanya i internacionalment, però, abans, coneix els requisits per no perdre la prestació

Fer vacances estant a l'atur

Fer vacances estant a l'atur / @ mdjaff

En algun moment de la nostra vida, tots, ens hem quedat a l'atur i això ha fet que no puguem marxar de vacances. En el moment de quedar en situació de desocupació, hem de tenir present que, hem d'estar disponibles per si ens truquen del SEPE o del SOC, oferint-nos entrar en un procés de selecció o per fer una formació. Si nosaltres no acceptem aquella proposta, podem perdre l'ajuda que estiguem cobrant en aquell moment. Tot i que, el SEPE ens explica com gaudir de vacances, sense trobar-nos amb cap problema administratiu.

"Durant el període en el qual estàs cobrant una prestació per desocupació no ets un treballador en actiu i, per tant, no tens dret a gaudir de vacances"

Ministeri de Treball i Economia Social

Els requisits per gaudir de les vacances estant a l'atur

Fes una notificació prèvia al SEPE: demana cita presencial 

Si viatges per Espanya

Podràs gaudir de 30 dies sense maldecaps administratius

Si viatges a l'estranger

En aquest cas concret, només podràs gaudir de 15 dies naturals per any. Hauràs d'avisar del dia en què marxaràs i el dia hàbil després de tornar al país, hauràs de presentar-te presencialment a l'oficina del SEPE més propera per notificar el teu retorn.

Si marxes més de 15 dies, però no passes els 90 dies, les prestacions que estiguis cobrant se suspendran immediatament fins a la data en la qual tornis. En aquest moment, se't reprendran. El SEPE t'ha de donar la seva autorització.

Si estàs a l'atur també podràs gaudir d'unes merescudes vacances

Obligacions amb el SEPE i el SOC

Quan estem cobrant una prestació per desocupació, signem un compromís d'activitat. Aquest compromís reafirma que, mentre cobrem la prestació estem buscant feina. Quan entres en el sector de la desocupació, entres a formar part de la borsa de treball que té aquesta administració i has de complir amb les entrevistes que t'aconsegueixin i amb els cursos de formació que t'ofereixin.

Així doncs, és importantíssim que si vols marxar de viatge, ho notifiquis presencialment a l'oficina del SEPE que et correspongui i que segueixis els passos que et marquin per poder tornar a cobrar la prestació, si és el cas.