Com declino la trucada del SEPE si m'ofereix una feina que no m'interessa?

Coneix què et pot passar si declines una oferta

Descobreix les causes justificades que et deslliuraran d'una feina no desitjada

Dic que no a una feina del SEPE; i ara què?

Dic que no a una feina del SEPE; i ara què? / @ garetsvisual

El moment en el qual et quedes sense feina i se t'ofereix una prestació per desocupació (atur o subsidi) signes un compromís d'activitat amb el SEPE. Llavors, el Servei Públic de Feina Estatal et pot trucar en qualsevol moment per tal que realitzis certes accions o formacions per tornar a reinserir-te laboralment. Fins i tot, et poden buscar feina, però i si a tu no t'agrada la feina que t'han buscat? T'expliquem com declinar una feina del SEPE.

Una de les accions que solen dur a terme des del SEPE és trobar-te feina. Això pot semblar meravellós, però a vegades no ho és tant, perquè la feina que t'han trobat pot no adequar-se al que tu estaves buscant. I en cap cas pots declinar el procés de selecció en el qual t'han afegit per aconseguir aquella vacant.

Què passa si declino l'oferta del SEPE?

Directament, et suspendran temporalment o definitivament la prestació que estiguis cobrant per desocupació.

I com ho faig per evitar que em truquin per una oferta de feina del SEPE?

Doncs hi ha diversos trucs que et portem per tal que et puguis salvar d'una feina que no entra en els teus paràmetres de cerca. Així doncs, d'aquesta manera pots continuar cobrant la prestació i buscar l'oferta laboral més adequada al teu perfil i experiència. També s'ha de recordar que la prestació per desocupació serveix per fer front el temps que estiguis inactiu laboralment. Però que, has de continuar buscant la feina que s'ajusti als teus interessos, per tal de continuar cotitzant i realitzant-te laboralment.

Si havies pensat a no donar el teu telèfon o domicili correctament al SEPE per tal de no rebre les trucades o notificacions, estàs molt equivocat! Sempre has de facilitar totes les dades i en cas de canvi de número de telèfon o domicili, ho has de notificar a l'administració corresponent. En cas de no fer-ho o donar dades errònies, l'administració (el SEPE) et pot sancionar amb un mes sense la prestació que estaves cobrant.

Causes justificades per declinar una oferta del SEPE

Tot i veure que és molt difícil deslliurar-se del SEPE en qüestions laborals, no tot està perdut! Si tens una causa justificada te'n pots lliurar. Et deixem les causes que accepta l'administració:

  • Si estàs fent un curs de formació
  • Si tens l'examen del carnet de conduir
  • Si estàs incapacitat temporalment per treballar a causa d'una lesió com el peu trencat...
Si tens l'examen de conduir, pots declinar l'oferta del SEPE

Si tens l'examen de conduir, pots declinar l'oferta del SEPE / freepik

Tot i això, a vegades el tema de la formació no l'accepten i haver de cuidar dels fills, tampoc. Així que, has d'estar molt al cas perquè no serà senzill deslliurar-te'n. El que si has de tenir clar és que l'oferta que t'ofereix el SEPE ha de reunir amb certs requisits, els quals tu compleixis i l'empresa que contracta també. Si no fos el cas, sí que podries fer una reclamació.

Segons la Llei de Feina, l'oferta de feina ha de reunir uns requisits per ser considerada com una col·locació correcta.