Joviat Hoteleria crea un programa per ensenyar gastronomia catalana a alumnes d'arreu a Manresa

La presentació oficial de Joviat Culinary International Programs es va dur a terme a Washington, en el marc de la fira NAFSA

Redacció

L'escola Joviat Hoteleria ha presentat a Washington el seu nou projecte internacional, els Joviat Culinary International Programs, que a partir de l'any vinent portaran fins a Manresa alumnes d'arreu del món interessats en formar-se en gastronomia tradicional i moderna, sommelieria i pastisseria amb arrel mediterrània catalana.

Sota el títol “International Catalan Cuisine Programs: a Mediterranean Treasure”, estudiants avançats en disciplines gastronòmiques podran escollir entre quatre cursos de diferent càrrega lectiva per conèixer de primera mà la cultura catalana vinculada a l’art del menjar i del beure, vinculats a la cuina tradicional i moderna, sommelieria o pastisseria. El primer grup arribarà al llarg de l’any 2024, amb allotjament i centre de referència a Manresa, tot i que amb experiències a diferents emplaçaments del Bages i de la resta de Catalunya.

Els programes d’aquest nou projecte reben el suport d’UManresa, del celler Oller del Mas i de la Fundació Alícia, a més de la col·laboració d'exalumnes de Joviat que actualment són xefs amb reconeixement mundial. També reben el suport de les delegacions del govern català als països on hi ha algunes de les universitats i escoles culinàries amb les quals ja es mantenen converses per a la signatura de futurs convenis, com són els Estats Units, Singapur, Finlàndia i Mèxic.

Alba Sunyer i Lídia Llopart, durant la presentació dels Joviat Culinary International Programs a Washington

Alba Sunyer i Lídia Llopart, durant la presentació dels Joviat Culinary International Programs a Washington / Joviat Hoteleria

En la presentació a Washington hi ha pres part la directora de Programes Internacionals de Joviat Hoteleria, la sallentina Alba Sunyer, i la cap del Departament Internacional de Joviat, Lídia Llopart. "NAFSA, la Fira d’Exposicions i Congressos més gran del món dedicada a l’educació superior, constitueix una gran oportunitat per posicionar Joviat en el mercat internacional", explica el centre formatiu en un comunicat. El projecte passarà per altres convocatòries i també preveu una presentació oficial a Catalunya a les portes de l’inici de curs, amb participació dels mateixos alumnes.

El projecte ha preparat una web pròpia amb tota la informació, accessible a https://www.joviatinternationalculinary.com/.