En els entrenaments classificatoris celebrats ahir al circuit Gilles Villeneuve de Montreal, al Canadà, els dos pilots de l'escuderia alemanya van aconseguir els millors temps: Nico Rosberg, líder del mundial, va aconseguir la pole al davant del seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton. Per la seva banda, l'asturià Fernando Alonso sortirà avui des de la setena posició, després que no es confirmessin les millores que apuntaven des de l'escuderia de Ferrari.

Hamilton, que havia dominat els entrenaments lliures -exceptuant els primers de divendres, en què Alonso va ser el més ràpid-, aspirava a aconseguir la seva cinquena pole de la temporada, amb el propòsit de recuperar-se en la cursa pel primer lloc del campionat. Però Rosberg va trencar els seus plans en obtenir la seva primera pole a Montreal, la tercera de l'any i la setena de la seva carrera esportiva. Els dos Mercedes van marcar els únics temps per sota d'1:15 en el circuit canadenc, tot i que l'alemany va ser una dècima més ràpid que el britànic.

La lluita sense Mercedes

L'aclaparador domini de l'escuderia alemanya en aquesta primera part del campionat ha fet que l'interès se centri en quin dels altres pilots s'hi pot acostar més, tot i no aspirar al títol. L'alemany Sebastian Vettel, defensor del campionat, va obtenir el tercer millor temps, venint des del sisè en lloc en el darrer gir. Els Williams, amb el finlandès Valtteri Bottas i el brasiler Felipe Massa, quart i cinquè respectivament, van demostrar que poden ser els adversaris que més s'acostin als Mercedes.

Els Ferrari, que confiaven en un nou conjunt de millores en aquest Gran Premi, no van poder superar ni els Williams ni els Red Bull. Al final dels entrenaments, Alonso va afirmar que "hem retallar una mica amb els de dalt. Les peces que hem provat aquí han estat majoritariament positives i en un parell hem hagut de tirar enrere. El paquet es veurà potenciat en una cursa amb fred".