Ivan Viladrich s’imposa al Campionat de Catalunya i 8a Cursa Vila de Súria

El ciclista de Tortosa de la PC Baix Ebre es proclama campió en les categories absoluta i Sub-23, en una arribada que es resol a l’esprint

Ivan Viladrich s'imposa a l'esprint del Campionat de Catalunya, a l'arribada a Súria / Ajuntament de Súria

Redacció

El corredor de la Penya Ciclista Baix Ebre Ivan Viladrich (Tortosa 2005) es va proclamar campió de Catalunya en les categories absoluta i Sub-23, en imposar-se a l’arribada a l’esprint de la 8a Cursa Vila de Súria, celebrada aquest diumenge, i que aquest any era també Campionat de Catalunya de Ciclisme en Ruta en les categories Elit i Sub-23.

El recorregut de 140 km, amb sortida i arribada a Súria, comptava amb els ascensos a l’Alt del Cornet, l’Alt del Calvari, l’Alt de Montbordó i un triple pas per l’Alt de les Vilaredes.

La cursa va començar a les 9.30 h. La sortida es va fer des de la plaça de la Serradora i els ciclistes van circular per Castellnou de Bages, Balsareny, Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Gaià, Navàs i Viver i Serrateix.

L’organització va anar a càrrec de la Unió Ciclista Mig-Mon i la Federació Catalana de Ciclisme, i va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Súria.

Ja l’any passat, la Cursa Vila de Súria va estrenar el calendari de Grans Clàssiques i en aquesta edició va acollir el Campionat de Catalunya Elit i Sub-23. Hi van participar prop de cent ciclistes.

A l’inici de la cursa ja hi va haver diversos intents d’escapada. Tot i que va costar de fer-se, tres corredors van aconseguir anar-se’n del pilot. Van ser Albert Massana (Club Esportiu Montsià), Marcel Molist (ControlPack) i Pol Rocamora (CC Lleida - Dpedros). Tots tres van col·laborar, tot i que mai van arribar a tenir un marge de més de 2 minuts. Van ser enxampats en el tram final de la cursa.

Amb el pilot un altre cop agrupat, van ser diversos ciclistes els qui van intentar d’escapar-se en els quilòmetres finals, però sense sortir-se’n.

Campions per categories

La 8a cursa Ciutat de Súria es va resoldre a l’esprint, en què es va imposar el tortosí Ivan Viladrich per davant de Telmo Semperena (Eibarko Klub Deportiboa) i Adrià Bartrina (Lefa Team Club ciclista). Aquests tres corredors van encapçalar el grup principal, format per 36 corredors. El guanyador va completar el recorregut en 3:23:03, a una mitjana de 40,78 km/h.

A més de proclamar-se Campió de Catalunya absolut, Ivan Viladrich també ho va fer en la categoria Sub-23. El tortosí, que era un fix a la secció catalana júnior, debutava en Sub-23. El van acompanyar al podi de la categoria Arnau Garcia (Team MP Group - Doltcini) i Adrià Franquesa (Finisher Kern Pharma).

En la categoria Elit del Campionat de Catalunya, el podi el van formar Adrià Bartrina, Guillem Suriñach (ControlPack) i Jaume Espuis (ControlPack).

La classificació per equips va quedar encapçalada pel Team MP Group - Doltcini, seguit de ControlPack, CC Lleida - Dpedros, Illes Balears Arabay Cycl i Torres - Trigon.

El calendari d’Elit i Sub-23 continuarà dissabte que ve amb la celebració de la XII Clàssica Isaac Gálvez.