FUTBOL / LLIGA DE CAMPIONS

Graham Hansen acosta el Barça a una nova final de la Champions

La davantera noruega marca un gran gol a Stamford Bridge i avança les blaugrana en el pols de semifinals que culminarà dijous al Camp Nou

Graham Hansen celebra el gol del Barça al camp del Chelsea

Graham Hansen celebra el gol del Barça al camp del Chelsea / FCB

EFE

CHELSEA-FC BARCELONA, 0-1

Chelsea: Berger; Périsset (Rytting Kaneryd, min. 84), Mjelde, Erikssen, Carter; Cuhbert (Ingle, min. 68), Leupolz (Fleming, min. 84), Cankovic (Lauren James, min. 46); Charles, Reiten (Harder, min. 84) i Kerr.

FC Barcelona: Paños; Bronze (Marta Torrejón, min. 67), Paredes, Mapi León, Rolfo; Walsh (Engen. min. 84), Patri Guijarro, Aitana Bonmatí; Graham Hansen (Oshoala, min. 84), Geyse (Mariona Caldentey, min. 60) i Salma Paralluelo (Crnogorcevic, min. 84).

Gol: 0-1, min. 4: Graham Hansen.

Àrbitra: Jana Adámková (Txèquia). Ha mostrat cartolina groga a Kerr (min. 37), Mapi León (min. 41), Walsh (min. 63), James (min. 71) i Paños (min. 90+3).

Partit jugat a Stamford Bridge amb 27.697 espectadors.

Un espectacular gol de la noruega Caroline Graham Hansen, en el minut 4, acosta el Barcelona a la seva quarta final de la Champions femenina, un gol que ha servit les blaugranes per derrotar a domicili el Chelsea a Stamford Bridge (0-1) i davant de 27.697 espectadors.

Les de Jonatan Giraldez han dominat la situació en tot moment i només s'han sentit inquietades durant uns grans quinze minuts del Chelsea en el primer temps. Així, el Barcelona ha tancat els espais a Sam Kerr, les opcions del Chelsea s'han esvaït.

Ara les blaugranes, que han jugat tres finals de la Champions des del 2019, han de rubricar el pas la setmana que ve a l'Spotify Camp Nou, en un partit en què caldrà veure si hi participa Lucy Bronze, que s'ha hagut de retirar lesionada en el genoll dret.

Lucy Bronze remata en presència de Charles, Carter i la portera Berger

Lucy Bronze remata en presència de Charles, Carter i la portera Berger / REUTERS/PAUL CHILDS

Des del primer minut de joc, el Barcelona ha tingut clar quin era el guió de partit que li convenia i ha comptat amb la fortuna d'avançar-se en el marcador, però l'enorme xut de Caroline Graham no ha estat obra de la sort, ha estat una obra d'art.

Ha recordat aquelles jugades de Leo Messi, partint des de la dreta, buscant la diagonal i rematant creuat al pal llarg del porter. La noruega ho ha calcat i ha anotat un gol en el minut 4 pràcticament en la primera aproximació del conjunt blaugrana.

A l'equip d'Emma Hayes se li han trastocat els plans i ha patit el cop. Ha perseguit la pilota durant molts minuts davant el joc fluid de les blaugranes, dirigides per l'anglesa Keyra Walsh, i amb la tripleta ofensiva Hansen-Geyse-Salma com a dominadores absolutes.

Hansen ha tingut el 0-2 en el minut 13, també Geyse en el 15, però a poc a poc, el Chelsea s'ha anat despertant. El seu joc es basava en pilotes a l'espai perquè l'australiana Sam Kerr o la noruega Guro Reiten es busquessin la vida i entre elles dues han posat en dificultats en un parell d'ocasions la parella de centrals del Barça (Mapi León i Irene Paredes) i la meta Sandra Paños.

Salma Paralluelo pugna amb Erin Cuthbert

Salma Paralluelo pugna amb Erin Cuthbert / REUTERS/PAUL CHILDS

Fins i tot Reiten ha arribat a marcar en el 25, en una acció anul·lada per fora de joc de Kerr; i la noruega, amb Paños superada, ha tingut l'empat a les botes, però Lucy Bronze ha vist la trajectòria de la pilota i ha salvat sota pals en el 29.

A partir de la mitja hora, el Barcelona ha reprès el fil del partit. Un altre cop Graham Hansen ha posat en dificultats la defensa anglesa, amb una acció en el 30 i una altra en el descompte; i Paralluelo també ha inquietat la meta de Berger, a qui ha posat a prova.

Al segon temps, les blaugranes encara han pogut augmentar el seu avantatge i sentenciar l'eliminatòria. Giraldez s'ha adonat que Kerr era la principal amenaça i ha alliçonat la seva parella de centrals per controlar les segones jugades en què podia participar l'australiana.

A més, l'entrada en joc de Lauren James ha facilitat les coses a les blaugranes, perquè Reiten, l'altra gran amenaça de les 'blue', ha desaparegut de l'escena.

Més de 27.000 persones han vist el partit a Stamford Bridge

Més de 27.000 persones han vist el partit a Stamford Bridge / REUTERS/PAUL CHILDS

I així el control del Barcelona ha estat absolut, amb ocasions de Salma, Graham -escollida MVP del partit- i de Geyse. Només la lesió de Bronze, amb un problema al genoll i que ha estat substituïda per Marta Torrejón, ha pertorbat les blaugranes.

Amb una excel·lent direcció de Walsh i el desbordament a les dues bandes, el Barcelona ha tingut a prop el 0-2 en una rematada al pal de Marta Torrejón en el minut 82. El Chelsea no ha tingut ni una arribada de perill en el segon temps.

Dijous de la setmana que ve, el Barcelona, qui sap si amb la tornada d'Alexia Putellas, pot certificar el pas a la final d'Eindhoven del proper 3 de juny, si ho aconsegueix serà la demostració que és un dels grans del futbol continental -4 finals i un títol des del 2019- i lluitarà pel seu segon ceptre.