Enduro

Josep Garcia té una dura caiguda a Suècia i compromet les seves opcions al Mundial d'Enduro

El surienc havia guanyat la prova de dissabte, però en la segona jornada ha d'abandonar i caldrà veure si té fractures

Josep Garcia no ha pogut confirmar diumenge la victòria de dissabte

Josep Garcia no ha pogut confirmar diumenge la victòria de dissabte / KTM

Redacció. Manresa

El pilot surienc Josep Garcia (KTM) ha tornat a tastar el gust amarg de la retirada en la segona jornada del cap de setmana del Gran Premi de Suècia d'EnduroGP. Garcia, que es trobava en plena remuntada al Mundial després d'haver vençut en una cursa la setmana passada a Finlàndia i en la primera al país veí, ha caigut quan anava líder i s'ha lesionat un colze i una espatlla. Ha hagut d'abandonar la prova i ara caldrà veure el resultat de les proves que li facin per veure quin tractament cal fer-li. La següent cursa del campionat és l'1 i el 2 de juliol a Eslovàquia.

Ha estat una autèntica llàstima, ja que Garcia havia guanyat la cursa de dissabte davant del líder del campionat, el britànic Brad Freeman, i del també anglès Steve Holcombe, tots dos amb Beta. Els havia aconseguit retallar tres i cinc punts, respectivament, i haurien pogut ser més aquest diumenge, però la caiguda ho ha impedit.

Amb aquest resultat, Freeman lidera el Mundial, amb 151 punts, pels 127 de Holcombe i els 112 de Garcia, que ara només té quatre punts a darrere el campió de l'any passat, l'italià de Gas-Gas Andrea Verona. En la categoria d'Enduro1, el surienc encara té una mica de marge respecte del francès Théophile Espinasse, que és segon a 21 punts de distància, però aquests podrien desaparèixer si no està a punt per a la propera prova.

L'any passat, Garcia ja va tenir una important lesió que li va condicionar les possibilitats d'èxit en el Mundial d'EnduroGP, en què va ser segon. En la cursa sueca no han pogut participar ni el nargonès Jaume Betriu, ni la manresana Mireia Badia, que també es recuperen de sengles caigudes en una temporada especialment complicada per als nostres pilots.