Títol i ascens a Primera de l’equip masculí de l’Avinent CA Manresa

Els atletes de la formació masculina de l’Avinent CA Manresa competiran a Primera el curs vinent | AVINENT CA MANRESA

Els atletes de la formació masculina de l’Avinent CA Manresa competiran a Primera el curs vinent | AVINENT CA MANRESA / lluís cuberes i martí. manresa

Adrià Sedano i Sergi Cabezón van establir dos nous rècords

Adrià Sedano i Sergi Cabezón van establir dos nous rècords / AVINENT CA MANRESA

Una consecució històrica. La formació sènior masculina de l’Avinent CA Manresa va protagonitzar, diumenge, una reeixida actuació a la Final A del campionat d’Espanya de clubs de Segona Divisió, es va imposar a tots els seus oponents i es va proclamar campió de la tercera categoria estatal. En conseqüència, el conjunt manresà, després de més de 30 anys d’absència, competirà el proper exercici a la Primera Divisió.

El nivell d’exigència de la competició que es va desenvolupar a l’estadi d’atletisme Larrabide de Pamplona va ser extrem. No endebades, només quatre punts van separar els tres primers classificats en finalitzar el campionat. En aquest context, els atletes de l’Avinent CA Manresa van excel·lir i van establir dos nous rècords absoluts de l’entitat, van aconseguir quatre primeres posicions i van signar nombroses millors marques personals. Aquesta magnífica actuació coral va permetre l’equip pujar al graó més alt de podi (102 punts), seguit de la formació amfitriona, l’Hiru-Herri Atletiko Taldea (100 punts), i del CA Narón de La Corunya (98 punts).

El nou primer rècord absolut de l’Avinent CA Manresa el va establir Adrià Sedano en el llançament de martell, la prova que va obrir la matinal atlètica. L’especialista va signar un millor llançament de 56,79 m que li va atorgar la segona posició a l’octogonal i que li va facilitar superar un dels rècords més antics de l’entitat. La marca assolida per Adrià Sedano millora el registre de 56,50 m segellat el 1975 per Emili Comas. Cap atleta de l’Avinent CA Manresa havia pogut igualar o millorar aquesta marca en els últims 48 anys. Adrià Sedano va completar una magnífica sèrie de llançaments, tots els quals van superar els 53 metres. La seva marca mínima va ser de 53,49 m a Pamplona. L’altre rècord absolut de l’entitat va anar a càrrec de l’especialista en el llançament de pes Sergi Cabezón. En el seu darrer intent, el llançador va desplaçar el pes 14,34 m, un registre que millora en 20 centímetres l’antic rècord, que ostentava des del 1991 el desaparegut Àngel Garica, precisament un dels primers entrenadors que va tenir Sergi Cabezón. El llançador també va finalitzar la competició en segona posició.

Els dos segons llocs aconseguits per Adrià Sedano i Sergi Cabezón es van complementar amb les victòries segellades per Martí Serra en el salt amb perxa (4, 90 m); Jan Díaz en el salt de llargada, amb una millor marca de 06,96 m; Biel Salas en els 110 m tanques (14 segons i 21 centèsimes) i Isaías Artigas en els 100 m llisos (10 minuts i 71 centèsimes).