MOTOCICLISME

David Checa abandona a les 24 Hores d'Spa

L'equip ERC Ducati es va veure obligat a plegar després de vuitanta voltes al circuit belga per una avaria a la moto

David Checa, al centre, amb els seus companys d'equip

David Checa, al centre, amb els seus companys d'equip / DAVID REYGONDEAU

Jaume Grandia

L'equip ERC Ducati integrat pel pilot santfruitosenc David Checa, el valencià Xavier Fores i el suec Jesper Pellijef, que substituïa el gal·lès Chaz Davies, lesionat, van abandonar quan eren sisens a les 24 Hores Spa EWC, disputades al circuit belga de Spa-Francorchamps. Trenta-cinc equips van prendre part en la segona prova del Campionat del Món FIM EWC, que va tenir lloc en les categories Fórmula EWC i Superstock.

La moto de Checa va dir prou després de quatre hores de cursa i 80 voltes. La Ducati Panigale V4 R va tenir problemes a la caixa de canvis i l'equip es va haver de retirar. El fet de no puntuar a Spa deixa l'ERC Ducati sense possibilitat de conquerir el títol mundial, tot i que encara queden dues cites més, les 8 hores de Suzuka i les 24 hores del Bol d'Or.

El triomf va ser per l'equip Yamaha Yart, amb Niccolo Canepa, Mervin Fritz i Karel Hanika, que es va imposar després de 572 voltes. Una per darrera van quedar, en segon lloc, els pilots de FCC Honda France Mike Di Meglio, Josh Hook i Alan Techer. I tercer, a tres voltes, es va classificar la BMW Motorrad amb Markus Reiterberger, Illya Mykhalchyk i Jèrèmy Guarnoni. Les mateixes formacions van ocupar el podi a Le Mans, si bé amb la Honda en primer lloc i la Yamaha en el segon.