Avinent i CA Igualada tenen opcions de podi als estatals absoluta de Torrent

Els manresans tenen Ona Bonet, Laura Bou i Èrika Sellart entre les cinc millors marques de la seva disciplina i els anoiencs confien en les prestacions del decatleta Eloi Santafé

Ona Bonet té la tercera millor marca en el salt d'alçada

Ona Bonet té la tercera millor marca en el salt d'alçada / Pere Tibau/Atletisme Català

Jordi Agut

Jordi Agut

La traca final de tots els estatals d'atletisme de les diverses categories que fa setmanes que se celebren arriba els tres propers dies a Torrent. El Parc Central acollirà els millors atletes espanyols, molts dels quals buscaran una plaça per al Mundial que es disputarà el mes que ve a Budapest. L'Avinent Manresa presenta deu competidors, dels quals sembla que només la quatre-centista vallesana Laura Bou podria anar a la capital hongaresa en el relleu llarg. El CA Igualada Petromiralles confiarà en que sigui l'hora del decatleta Eloi Santafé, quart en les últimes competicions, i també hi haurà triple presència de participants nostres d'altres clubs.

Pel que fa a l'Avinent, Laura Bou entrarà en acció dissabte al matí amb les sèries dels 400 metres. Té una gran competència i la cinquena millor marca. Es juga una plaça per al relleu de 4x400 del mundial i té davant internacionals com Aauri Bokesa, Carmen Avilés, Berta Segura, Laura Bueno o Eva Santidrián. Qui més possibilitats de podi té per als manresans, però, sembla Ona Bonet, tercera en el salt d'alçada, empatada amb la quarta. La seva final és diumenge al matí. Per la seva banda, la lleidatana Erika Sellart té el cinquè millor registre en la javelina i també opta a premi perquè es troba a prop de la tercera. Competeix a la mateixa hora.

De la resta, divendres obre foc Montserrat Montañés amb el martell, en què és sisena. També fa les sèries Marina Guerrero en els 3.000 obstacles. Surt amb el novè millor registre. Totes dues buscaran ser finalistes. Divendres serà el dia de Jan Díaz en els 100 llisos, no en els habituals 110 tanques. En aquests obstacles hi seran dissabte Emília del Hoyo, en els 100 (16a) i Biel Salas (12è). Arribar a semifinals estaria bé per a tots dos.

Pel que fa a dissabte a la tarda, Nerea Pérez competirà en perxa amb la 14a marca i la valenciana Ainhoa Martínez, també 14a, prendrà part en la final de pes.

Sostre de vidre

Qui intentarà trencar el seu sostre de vidre amb les quartes posicions serà el decatleta de Valldoreix Eloi Santafé. És un ferm candidat al podi, però haurà de mirar d'aprofitar errades ja que els tres de davant tenen marques de 7.500 punts enguany pels seus 7.300. També d'Igualada és Eduard Fàbregas, del club navarrès Intec-Zoiti, vuitè en el salt d'alçada.

Una altra de les joves promeses que ja va destacar la setmana passada en l'estatal sub-20 de Sòria va ser l'olesana del València Daniela Fernández de Haro. Allà es va proclamar campiona de pes i de disc. A Torrent participarà en totes dues proves. En disc és en la que té més opcions, ja que és cinquena de les espanyoles. Com que el campionat és obert, també hi participa la cubana Odeisi Morales. En pes ho té més complicat, amb el novè registre. Finalment, espai per a un veterà, el navarclí Jordi Sánchez, ara a l'Unicaja Jaén, amb el desè registre en la javelina.