Marina Guerrero acaba cinquena als 3.000 obstacles i fa millor marca personal als estatals de Torrent

L'atleta del CAI Eloi Santafè és cinquè en el decatló i Montserrat Montañés, de l'Avinent, acaba sisena en martell

Marina Guerrero ha fet el seu millor registre en 3.000 obstacles

Marina Guerrero ha fet el seu millor registre en 3.000 obstacles / Arxiu/Avinent Manresa

Redacció. Manresa

L'atleta de l'Avinent Manresa Marina Guerrero ha quedat cinquena classificada en la prova dels 3.000 metres obstacles dels Campionats d'Espanya d'atletisme, que han arrencat aquest divendres a la localitat valenciana de Torrent i que ha atorgat bons resultats per als atletes dels nostres equips que hi han pres part. La petita de les germanes Guerrero ha fet un registre, a més, de 10.06.22, el millor de la seva trajectòria esportiva.

Guerrero no ha pogut seguir el ritme de les tres primeres d'una prova que ha acabat guanyant Marta Serrano, del València, amb 9.26.35, rècord dels campionats. Tant ella com la segona, Irene Sánchez Escribano, de l'Adidas, i la tercera, Carolina Robles, del Bilbao, podrien ser al Mundial.

També ha obtingut una plaça de finalista la segona competidora de l'Avinent, Montserrat Montañés, que ha tancat la seva participació en martell amb un registre de 55,85 metres en l'últim intent. Ha quedat a més de set metres del bronze d'una competició que ha guanyat la gran favorita, Laura Redondo, del Barça, amb 68.14.

Qui ha arrencat de la millor manera possible la competició de decatló ha estat Eloi Santafé, del CA Igualada Petromiralles Aigua de Rigat. Ha batut el rècord dels campionats en una prova combinada en els 100 metres, en què ha fet un temps de 10.59.

No cal dir que ha estat el primer líder de la prova. Després ha fet 6.98 en llargada i ha estat més fluix en les proves de força i salt. L'11.91 en pes i, sobretot, l'1.85 en salt l'ha llastat fins a l'onzena posició. En l'última cursa del dia, però, ha reaccionat i ha fet el millor temps de tots en els 400 metres amb 48.45. Dissabte l'espera la segona i definitiva jornada, amb 3.921 punts pels 3.967 del tercer, David Abrines, de l'Albacete.