Bàsquet/Europeu sub-18

L'Espanya sub-18 del bagenc Pol Saló perd la final i però s'endú la plata europea (71-81)

El jugador del Barça actua dos minuts en el partit determinant en què Sèrbia fa valer el factor pista en el darrer quart

Pol Saló (dreta) en el partit que va jugar contra Txèquia

Pol Saló (dreta) en el partit que va jugar contra Txèquia / FIBA Europe

Agències. Nis (Sèrbia)

La selecció espanyola masculina de bàsquet sub-18 ha caigut derrotada en la final de l'europeu que s'ha disputat a Sèrbia en perdre contra el conjunt amfitrió (71-81), molt més encertat en el tram final de l'enfrontament. En la plantilla del conjunt de Javi Zamora hi havia el bagenc del Barça Pol Saló, que ha actuat només dos minuts en aquest partit, en consonància amb la seva participació en tot el campionat, amb mitjanes de 8 minuts per enfrontament. De tota manera, s'endú una meritòria medalla de plata.

Espanya es volia basar en els jugadors cabdals durant tot el torneig, liderats pel gegantí pivot del Casademont Saragossa Aday Mara, però el pivot ha estat controlat i no ha pogut imposar-se.

La primera meitat ha estat igualada, amb diferències curtes per les dues bandes i amb encert de l'ala serbi Topic, que ha anotat 15 punts en aquest període de temps. Espanya li ha pogut donar bona rèplica i només perdia per un punt al descans (40-41).

En la represa, amb pocs punts, hi ha hagut les primeres diferències importants per als balcànics (48-56). El jugador del Madrid Bosnjakovic ha recollit el relleu de Topic i, malgrat que Langarita ha aturat el primer cop, amb un triple (54-56) a l'inici del quart, Espanya s'ha col·lapsat en atac. Un parcial de 2-13, amb triples de Ristic i Nikolic, han obert el forat definitiu, tot i els intents d'un Saint-Supéry que ha jugat massa sol en el tram final, amb alguna ajuda puntual del madridista Hugo González.

La fitxa

ESPANYA: Conrad Martínez, Hugo González 16, Marí 8, Folgueiras 6, Mara 12 -cinc inicial- Langarita 12, Saló, Barberà, Garmendia, Saint-Supéry 17 i Vidarte

SÈRBIA: Musicki 12, Bosnjakovic 21, Topic 24, Nikolic 7, Misic 4 -cinc inicial- Curcic 3, Markovic 2, Ristic 8, Milosevic

ÀRBITRES: Poursanidis (GRE), Praksch (HUN) i Salins (LAT)

PARCIALS: 24-24, 40-41 (descans), 51-56, 71-81