El Baxi obrirà la temporada 23/24 visitant Gran Canària

L'equip manresà tancarà la competició domèstica contra el seu botxí en les dues darreres edicions de la Basketball Champions League, el Lenovo Tenerife

Gran Canaria i Baxi encetaran plegats l'aventura de la Lliga Endesa

Gran Canaria i Baxi encetaran plegats l'aventura de la Lliga Endesa / ARXIU/ACB PHOTO

El Baxi Manresa ja coneix el camí a recórrer aquest any a la Lliga Endesa. Els de Pedro Martínez obriran la llauna com a visitant a la pista del Dreamland Gran Canària, diumenge 24 de setembre a la una del migdia. A la segona jornada del campionat domèstic, la primera que es disputarà al Nou Congost, els bagencs rebran la visita del Reial Madrid. Un duel en jornada intersetmanal que es disputarà divendres a les nou del vespre, tot just cinc dies després de l'estrena en competició.

Serà un inici de lliga atapeït pel que fa a compromisos pels bagencs. Els manresans disputaran fins a sis partits en menys d’un mes. A la tercera jornada visitaran el pavelló del Río Breogán, tornaran a casa per rebre el Saragossa i l’acabat d’ascendir Zunder Palència, i tancaran aquest cicle de duels a la Fonteta davant del València.

Aquest inici exigent de competició, precisarà doncs d’una bona preparació física i mental prèvia dels jugadors. I així evitar un mal inici de campionat com el que es va viure l’any passat, i va fer patir fins als darrers duels per la permanència dels manresans a la màxima competició estatal. Uns partits de pretemporada encara incerts en la seva totalitat, però que de moment començaran l'11 de setembre a Lleida davant del Joventut en el marc de la Lliga Catalana, i el 18 del mateix mes contra el Bàsquet Girona.

A la jornada 9, els manresans visitaran el poliesportiu d'Andorra després que els de Natxo Lezcano assolissin de nou ser equip d'ACB la temporada passada. El primer duel de còmode desplaçament per als aficionats de l'entitat bagenca. Gairebé un mes després, el conjunt dirigit per Pedro Martínez rebrà la visita del primer equip català de la competició, el Bàsquet Girona. Un matx encetarà de nou un seguit de partits en molt pocs dies pels manresans, ja que tot just quatre dies després, el 13 de desembre, els bagencs visitaran al Barça. Un matx corresponent a la jornada 15, però avançada, perquè els blaugranes tenen jornada d'Eurolliga. Aquesta acumulació de partits acabarà el 16 de desembre, quan els manresans rebran a casa el Lenovo Tenerife.

El dia 29 de desembre a dos quarts de nou del vespre, el Nou Congost tancarà l'any dels bagencs amb la visita del darrer equip català, el Joventut de Badalona. La primera volta dels de Pedro Martínez acabarà el dia de Reis a Bilbao.

A la jornada 22, que es disputarà diumenge 11 de febrer a les cinc de la tarda, el Baxi rebrà el Barça al Nou Congost. En la que serà l'última jornada abans del descans de dues setmanes en cas de no classificar-se per disputar la Copa del Rei de Màlaga. Gairebé un mes després, i en el marc de la jornada 24, els manresans visitaran l'Olímpic de Badalona. El 23 de març, els manresans tancaran el cicle de duels contra equips catalans a Fontajau, en el partit corresponent a la jornada 26. Visita que s'encadenarà amb una nova sortida, en aquest cas al Wizink Center, contra el Reial Madrid de Chus Mateo.

A quatre jornades per acabar la Lliga Endesa, i tres dies abans de Sant Jordi, els de Pedro Martínez rebran el MoraBanc Andorra al Nou Congost. El Baxi tancarà la fase regular de la competició domèstica contra el seu botxí en les dues darreres edicions de la Basketball Champions League, el Lenovo Tenerife, en horari encara per confirmar.