El CE Manresa s'acomiada de la Copa Catalunya a la tanda de penals

Els blanc-i-vermells van neutralitzar el gol inicial del Reus FC Reddis, marcat amb la mà esquerre per Josep Ramon Sardà, però Noah va errar el decisiu sisè llançament a la tanda de penals

La defensa manresana malda per conjurar el xut de l'incisiu davanter roig-i-vermell Jordi Oribe

La defensa manresana malda per conjurar el xut de l'incisiu davanter roig-i-vermell Jordi Oribe / ANDRÉS ROMERO/REUS FC REDDIS

Un gol materialitzat amb la mà esquerre pel davanter del Reus FC Reddis Josep Ramon Sardà i l’errada comesa en el sisè penal de la tanda pel golejador blanc-i-vermell Noah van determinar l’eliminació del Centre d’Esports Manresa a la primera ronda de la Copa Catalunya. Els blanc-i-vermells van signar taules a l’Estadi Municipal de Reus i van cedir per penals (5 a 4).

El CE Manresa va presentar un equip titular competitiu amb una estructura diferent d’aquella per la qual va optar Xavi Corominas en la jornada inaugural del Torneig d’Històrics (un 4-4-2 en lloc del 4-2-3-1). Àlex Iglesias es va situar com a lateral esquerre i Javi López i Álex Pachón van configurar el duet de davanters, amb Tom Diawara i Alpha Bagayoko com a estilets per les bandes.

Per la seva banda, Marc Carrasco, el tècnic del Reus FC Reddis, una formació que la temporada passada va assolir l’ascens a la Tercera Divisió com a campiona del grup 3r de la Primera Catalana, va evidenciar amb el seu onze inicial la determinació i ambició amb les quals els roig-i-negres van afrontar aquesta primera eliminatòria de la Copa Catalunya. No endebades, hi figuraven quatre dels seus sis fitxatges: el defensa Andy Alarcón (UE Rapitenca), el reputat mig centre Ramon Folch (UE Cornellà), Aitor Serrano (UE Valls) i el davanter Jordi Oribe (UE Rapitenca).

Els amfitrions es van posicionar millor sobre el terreny de joc des dels primers minuts de l’enfrontament i, de seguida, van assumir la iniciativa ofensiva. En aquest context, la primera ocasió de gol va correspondre al Reus FC Reddis. Una enverinada assistència rasa va habilitar Josep Ramon Sardà per penetrar a la defensa blanc-i-vermella com a interior dret i armar una gardela amb el peu esquerre que Òscar Pulido va refusar amb dificultats (min 15).

Malgrat que Alpha Bagayoko es mostrava molt incisiu i que Álex Pachón insinuava la seva destresa jugant d’esquena a porteria, el CE Manresa tenia dificultats per neutralitzar el domini dels amfitrions a la zona de creació. Tres minuts després de generar la primera oportunitat, els roig-i-vermells van adquirir avantatge a l’electrònic. L’omnipresent Josep Ramon Sardà va guanyar la posició a tres defenses i va rematar amb la mà esquerre i amb el braç completament aixecat des l’interior de l’àrea de gol, al primer pal, un córner servit des de l’esquerra de la porteria d’Òscar Pulido (min 18).

El Reus FC Reddis va poder ampliar el seu avantatge després d’una bona acció combinativa que va habilitar Jordi Oribe per xutar des del punt de penal. El porter blanc-i-vermell va lluir col·locació i va conjurar el perill (min 32). La primera ocasió del CE Manresa va arribar segons abans del final del primer acte. Un servei de falta lateral executat amb mestria per Marc Martínez es va enverinar i va sortir fregant el pal esquerre de la porteria de Verdejo.

A la represa, el CE Manresa va sotmetre el seu oponent al centre del camp i ben aviat va començar a generar ocasions. Una incursió com a extrem de Tom Diawara i la seva passada final van ser la gènesi de la gardela d’Álex Pachón que es va estavellar al pal (min 52).

Els blanc-i-vermells van prémer encara més l’accelerador en atac i, cinc minuts després, Omar Ouhdadi va penetrar per l’esquerra i va habilitar Javi López per tal que el vilomarenc reequilibrés el marcador amb un xut inapel·lable (1 a 1). L’allau ofensiva dels manresans no es va aturar fins que la centrada de Tom Diawara va donar la possibilitat a Javi López de signar la remuntada (min 59). La rematada de cap del bagenc va sortir fregant el travesser i en la darrera mitja hora del duel, ni una ni altra formació van crear oportunitats remarcables. Els penals van determinar el guanyador de l’eliminatòria.

LA FITXA TÈCNICA.

REUS FC REDDIS. Alejandro Verdejo;Alberto Benito, Àlex Fernández, Andy Alarcón, Nico Díaz; Hugo Moreno, Aitor Serrano; Xavi Jaume, Ramon Folch, Jordi Oribe; i Josep Ramón Sardà. També van jugar Dani Argilaga, Albert Miravent, Modest Notario, Sebas Romero, Pol Benito i Raúl Melo.

CE MANRESA. Òscar Pulido; Dani Reina (Miquel Nocete min 70), Yeray Izquierdo, Moha (Antonio Bioque min 70), Àlex Iglesias; Marc Martínez (Nil Garrido min 60), Álex Sánchez; Tom Diawara, Javi López, Alpha Bagayoko (Omar Ouhdadi min 46); i Álex Pachón (Noah min 70).

ÀRBITRE. Adrià Vicente del Mar (Delegació del Vallès Occidental), auxiliat per Joan Cols Ràfols i Arnau Pardo Such. Va amonestar els local Jordi Oribe (min 67) i el visitant Omar Ouhdadi (min 81).

GOLS. 1-0 Josep Ramon Sardà min 18 i 1-1 Javi López min 57.

PENALS. 5-4.

ESTADI. Estadi Municipal de Reus.