Tancat el traspàs de Kessie, l’autor del gol que va sentenciar la Lliga

Al-Ahli pagarà 12,5 milions pel futbolista ivorià

El centrecampista Franck Kessie en una imatge d'arxiu

El centrecampista Franck Kessie en una imatge d'arxiu

J. D.

El traspàs de Franck Kessie s’ha culminat. El Barça i l’Al-Ahli han anunciat l’acord per al transvasament del futbolista ivorià al club saudita, que pagarà 12,5 milions pel futbolista. Kessie firmarà per tres temporades. El benefici és net per a les arques blaugrana, sense cap quantitat per amortitzar, per tal com el jugador va arribar l’estiu passat amb el tast de llibertat procedent del Milan. La venda de Nico González al Porto va reportar 8,5 milions.

El pas efímer del centrecampista pel Camp Nou ha sigut efímera. Una sola campanya. I útil. Ha disputat 43 partits de 53 de possibles, però amb només 16 titularitats. La seva participació era freqüent però breu, limitada bàsicament a reemplaçar algun centrecampista. Ha marcat tres gols: un a la Lliga (el més important de tots, al Reial Madrid), un a la Champions (Viktoria Pilsen) i un a la Copa (Ceuta).

Un altre nom il·lustre

Kessie sabia que disposaria de menys oportunitats la campanya vinent. Aquestes eren les expectatives que li havia anticipat Xavi Hernández. El futbolista ha prioritzat les ganes de jugar al prestigi de quedar-se en el Barça i els seus agents han buscat ofertes.

No han compensat tant les propostes del futbol europeu com les de l’emergent campionat de l’Aràbia Saudita, on Kessie, de 26 anys, pràcticament doblarà els ingressos que percebia a l’entitat blaugrana. És un dels més joves a integrar-se a la lliga saudita. I és un altre dels noms il·lustres a acudir al brollador de milions. Compartirà equip amb el porter senegalès Édouard Mendy (procedent del Chelsea), l’algerià Riyad Mahrez (Manchester City) i el brasiler Roberto Firmino (Liverpool).

El gol del ‘president’

‘El president’, sobrenom amb què va venir de Milà, serà recordat com a component de la plantilla del campió de Lliga. Però, sobretot, per ser l’autor del gol que va sentenciar virtualment la Lliga. Contra el Madrid, un fet que afegirà perdurabilitat a la memòria del culer. En l’últim minut del derbi de lliga, després de l’ensurt per l’1-2 de Marco Asensio que havia sigut anul·lat per fora de joc.

El perill que els 9 punts d’avantatge es reduïssin a 6 quan faltaven 12 jornades per al final es van ampliar a 12 amb la rematada creuada de Kessie, que va arribar des d’enrere, cosa que va esfondrar finalment l’ànim del Madrid i les expectatives que s’encoratjaven d’una reacció blanca.

Després de participar en la gira dels Estats Units, on només va jugar el primer partit contra l’Arsenal (5-3), Kessie va rebre permís per accelerar la seva marxa. Ja no s’ha tornat a entrenar amb els companys fins aquest dimecres quan se n’ha acomiadat.