NATACIÓ ARTÍSTICA

Dues medalles per la bagenca Meritxell Ferré als Europeus júniors

La nedadora de Sant Salvador de Guardiola es penja una plata i un bronze en el campionat que s'ha disputat a Portugal

La nedadora bagenca Meritxell Ferré

La nedadora bagenca Meritxell Ferré / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

La nedadora de Sant Salvador de Guardiola Meritxell Ferré va pujar al segon graó del podi en la prova de Duo Tècnic del Campionat d'Europa júnior de natació artística (abans coneguda com a sincronitzada), a Funchal (Portugal), i també es va enfilar al tercer calaix en la final d'Equip Lliure juntament amb la resta d'integrants de la selecció espanyola.

D'aquesta manera, l'esportista bagenca, que el curs passat va conquerir un or i dues plates als Mundials júniors, al Quebec (Canadà), continua en l'elit de la seva edat d'una disciplina en la qual Espanya és una de les grans potències mundials.

Ferré, que neda pel CN Sabadell, va formar parella amb Lilou Lluís, una altra atleta del 2006 que venia de disputar els Mundials absoluts a Fukuoka (Japó). En el concurs de Duo Tècnic, van fer una puntuació final de 205.1950 punts, essent superades només per les italianes Alessia Macchi i Susanna Pedotti (221.0600) i les gregues Alisa Kulyk i Amelia Volynska (215.2133).

En la final d'Equip Lliure, Espanya va obtenir la medalla de plata amb un equip integrant per Maria Bofill, Rocio Calle, Meritxell Ferré, Irene Garrido, Chiara Lee Gómez, Aurora Lázaro, Lilou Lluís i Valeria Parra. Amb una puntuació de 258.0521, el conjunt espanyol es va quedar a menys de mig punt d'Itàlia, que va fer 258.5435 punts.

El pas de Ferré per l'Europeu de Funchal també va deparar un cinquè lloc en Duo Lliure, formant part amb Lluís.