El CE Manresa ofereix pinzellades de qualitat i signa el segon triomf de la pretemporada (1-0)

Els blanc-i-vermells van ratificar la seva competitivitat i van sotmetre el filial del Girona FC amb un gol d’Omar Ouhdadi

Una gran acció d’Omar Ouhdadi dins l'àrea de penal gironina va propiciar la segona victòria blanc-i-vermella de la pretemporada / JORDI BIEL

Les característiques dels futbolistes de la reconstruïda plantilla del Centre d’Esports Manresa probablement recomanaran desenvolupar un estil de joc diferent a aquell que ha caracteritzat el conjunt manresà les últimes temporades. Potser, la possessió de la pilota correspondrà a l’oponent en moltes fases dels enfrontaments, però la formació que basteix Xavi Corominas mostra, partit rere partit, la seva capacitat competitiva. Ahir, en el primer partit de preparació disputat a l’estadi del Congost, els blanc-i-vermells van sotmetre el Girona FC B (1-0) i van segellar la segona victòria de la pretemporada. Els manresans van generar sis ocasions de gol i van merèixer un marcador més contundent.

Tal com havia anunciat, el tècnic barceloní va donar una seixantena de minuts i escaig a tots els jugadors que van figurar a l’onze inicial. Amb les baixes per lesió del lateral dret Yaya Sidibé i del golejador Noah Baffoe, Xavi Corominas va confiar en el duet de mig centres que configuren Nil Garrido i Marc Martínez, així com en el mitja punta Enric Baquero, tres futbolistes que han de ser fonamentals en el seu esquema.

El mitja punta Enric Baquero va palesar la seva versatilitat i visió de joc

El mitja punta Enric Baquero va palesar la seva versatilitat i visió de joc / JORDI BIEL

Els amfitrions van assumir la iniciativa ofensiva i la possessió de la pilota en el tram inicial del matx i Álex Pachón no va poder controlar una intencionada passada rasa d’Enric Baquero des de la posició d’extrem esquerre (min 2). La rèplica dels gironins va anar a càrrec del destre Álex Almansa, però la prometedora parella de centrals que configuren Yeray Izquierdo i Nacho Pastor va exhibir capacitat d’anticipació. De forma progressiva, el Girona FC B va equilibrar el domini dels blanc-i-vermells

La primera ocasió de gol no va arribar fins al minut 37. Nil Garrido va armar una canonada des de la frontal de l’àrea de penal que Juanvi Canales va refusar amb moltes dificultats. Cinc minuts després, Alpha Bagayoko va pentinar un servei de falta lateral servit per David Pons i Yeray Izquierdo no va poder arribar a rematar de cap, al segon pal, per centímetres. Una pilota perduda pels manresans a la seva pròpia àrea de penal va propiciar el perillós xut del visitant Hugo García que es va perdre per sobre el travesser (min 45+2).

A la represa, el CE Manresa va generar perill amb més assiduïtat. Nil Garrido va assumir l’execució d’una falta comesa sobre Álex Pachón a quatre metres de la frontal de l’àrea de penal. Malauradament, la gardela que va etzibar el navarclí es va estavellar al pal dret de la porteria gironina (min 50) però, dos minuts després, Omar Ouhdadi va rebre la pilota a l’interior de l'esmentada àrea de penal, escorat a l’esquerra. El jugador d’origen marroquí va recórrer a la seva qualitat tècnica per superar el seu defensa i va afusellar Lucas García amb una subtil rematada rasa i creuada (1 a 0).

Ja en els darrers vint minuts de joc, Javi López va poder ampliar l’avantatge blanc-i-vermell en dues ocasions. Primer, la inapel·lable rematada de cap del davanter arran d’una centrada de Dani Reina va sortir fregant el travesser (min 71) i, després, el vilomarenc no va poder arribar a rematar, a boca de canó, la centrada rasa des de la dreta de Tom Diawara (min 83). La millor oportunitat dels visitants va ser un xut ras i creuat d’Enric García (min 80).

El mitja punta Carlos Gilbert va evidenciar la seva mobilitat en atac i implicació en tasques defensives en els vint minuts i escaig que va jugar. Avui, el CE Manresa s’enfrontarà a la UD Eivissa (Primera Divisió RFEF), a partir de les 18 hores, al garrotxí Royal Training Center.

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido (Héctor Hurtado min 46); Antonio Bioque (Dani Reina min 63), Yeray Izquierdo (Carlos Olmo min 63), Nacho Pastor (Moha min 63), David Pastor (Íker Morales min 77); Nil Garrido (Álex Sánchez min 63), Marc Martínez (Àlex Iglesias min 63); Alpha Bagayoko (Tom Diawara min 63), Enric Baquero (Marc Cuello min 77), Omar Ouhdadi (Carlos Gilbert min 72); i Álex Pachón (Javi López min 63).

GIRONA FC B (Sistema de joc: 4-2-3-1). Juanvi Canales (Lucas García min 46); Biel Borra (Marc Alegre min 63), Wadi Ibrahim Suzuki (Antal Yaakobishbili min 57), Èrick Quevedo (Èric Monjonell min 57), Hugo Azziz (Gerard González min 61); Jordi Bas (Joan Ruiz min 57), Ot Serrano (Enric García min 57); Elian Concepción (Marco Gil min 63), Hugo García (Javi Sarasa min 61), Álex Almansa (Luis Nicolás min 46); i Juan Fernando Arango (Sergi Solans min 61).

ÀRBITRE. Sergi Carrero Romera (Delegació de l’Anoia), auxiliat per Pau Orts Roig i Josep Ollé Lladó. Va amonestar els local Carlos Olmo (min 90) i els visitants Wadi Ibrahim Suzuki (min 41) i Joan Ruiz (min 84).

GOL. 1-0 Omar Ouhdadi min 53.

ESTADI. Estadi del Congost. 270 espectadors.