El Baxi desprèn grans sensacions en el seu debut competitiu

Els bagencs vencen amb solvència un UCAM Múrcia ple de cares noves i sense Sito Alonso

Brandon Taylor va ser el màxim anotador del Baxi, juntament amb Brancou Badio

Brandon Taylor va ser el màxim anotador del Baxi, juntament amb Brancou Badio / Joaquim Alberch

Gairebé un centenar de dies d’ençà del darrer partit, el Baxi Manresa tornava a trepitjar el parquet per a disputar el primer examen competitiu del curs. A final dels 40 minuts, l’electrònic del Municipal "Los Olímpicos" de Montsó reflectia un 65-70 que certificava la primera victòria d’un equip que desprèn bones sensacions.

Amb una cinquantena d’aficionats manresans a les graderies i la presència de Devin Robinson Juampi Vaulet, a la banqueta, l’equip bagenc ha protagonitzat una primera meitat de matx gairebé perfecta que obria ràpidament diferències al marcador. L’encert murcià retallava l’avantatge manresà al final, però en cap moment va fer perillar el triomf. Brandon Taylor i Travante Williams han sortit d’inicials, i han ensenyat les seves armes, l’electricitat del californià, i l’energia del portuguès.

A més d’ells també ha gaudit de minuts els dos basquetbolistes que entrenen amb l’equip aquesta pretemporada: Jonas Zohore i Nikola Jovanovic. El primer se’l va veure lleugerament perdut sobre el parquet, i poc acostumat a l’elevat ritme de joc característic del Baxi. Jovanovic, en canvi, es s'ha associat millor amb els seus companys, i ha fet molta feina sota els taulells. Un ensurt en la pugna per un rebot, ha fet perillar la integritat del turmell esquerre de Martinas Geben, però el lituà ha pogut tornar a trepitjar el parquet sense mostrar signes de dolor. Musa Sagnia també ha gaudit de minuts, i tot i pecar de cautelós en alguns llançaments triples, ha fet gala de les seves condicions físiques privilegiades. 

UCAM MÚRCIA: Hakanson 7, Ennis 14, Sant-Roos 8, Sleva 9 i Diagne 8 –cinc inicial– Caupain 10, Falk 4, Flores 2, Jelínek 2, Garrido i Birgander 1.

BAXI MANRESA: Taylor 12, Williams 8, Jou 3, Steinbergs 6 i Geben 9 –cinc inicial– Badio 12, Dani García, Jovanovic 8, Sagnia 4, Coulibaly, Zohore 2 i Dani Pérez 6.

PARCIALS: 11-24, 26-40 (descans), 44-57, 65-70