FUTBOL SALA/TROFEU LES CODINES

El Covisa Manresa FS es presenta contra el Barça Atlètic Futsal de Segona Divisió Nacional

Els blanc-i-vermells i el filial blaugrana dirimiran avui, a partir de les 20.15 hores, al pavelló del Pujolet, el prestigiós Trofeu Les Codines

El pivot Àlex Terraga ‘Terri’ és una de les principals referències ofensives del conjunt manresà

El pivot Àlex Terraga ‘Terri’ és una de les principals referències ofensives del conjunt manresà / ARXIU/OSCAR BAYONA

Set anys després, el Barça Atlètic Futsal (Segona Divisió Nacional), el filial del poderós FC Barcelona, tornarà a ser l’oponent del Manresa Futbol Sala en el tradicional Trofeu Les Codines. Aquesta nit, a partir de les 20.15 hores, al pavelló del Pujolet, el conjunt blanc-i-vermell i la formació entrenada per Sergi Altisent i l’emblemàtic exjugador Fernado Maciel Fernandao dirimiran el guanyador de la 44a edició del prestigiós trofeu que, d’un temps ençà, serveix de presentació del primer equip del degà del futbol sala manresà davant la seva afició. La junta directiva del club bagenc ha pres la decisió que l’entrada sigui gratuïta per tal que els espectadors omplin les grades de la instal·lació.

Tres partits de preparació jugats, tres victòries segellades. Aquest és el balanç, fins ara, del Covisa Manresa FS (Segona Divisió B), aquesta pretemporada. L’entrenador de la formació blanc-i-vermella, Paco Cachinero, és partidari de «rendibilitzar tant com es pugui aquests duels per implementar les opcions tàctiques i les accions d’estratègia que es treballen als entrenaments». Per això, els manresans s’han enfrontat a tres conjunts que militen a la Tercera Divisió Nacional, el Guixés Fibra FS Solsona (1 a 7), el CFS Sant Joan de Vilassar (2 a 4) i l’EFS Balaguer (1 a 10). 

El tècnic establert a Santa Coloma de Queralt considera que «la progressió de l’equip segueix els paràmetres que havíem previst i, per tant, afrontarem el partit contra el Barça Atlètic preparats per competir amb el filial blaugrana tot i desenvolupant el tipus de joc que ens ha de caracteritzar a les competicions oficials».

 El Covisa Manresa FS tindrà avui les baixes de Marc Cella i Asís Boukhress. Unes molèsties als abductors de la cama esquerra impediran jugar el porter que, una vegada s’ha descartat que tingui una pubàlgia, segueix un tractament conservador. L’ala-pivot es recupera d’una ruptura de fibres als isquiotibials de la cama dreta. L’ala-tanca Gerard Noguera va deixar l’equip, aquest agost, per raons professionals. Paco Cachinero defineix el Barça Atlètic com «una formació integrada per jugadors amb un excel·lent nivell tècnic i tàctic que es caracteritza per la seva intensitat en defensa i pels nombrosos recursos de què disposa en atac per generar ocasions». «Malgrat tot, avui, serem competitius», rebla.