Montse Tomé convoca 15 campiones del món; Jenni Hermoso queda fora de la llista

La nova seleccionadora diu que "compta" amb la madrilenya, però que no l'ha convocat per "protegir-la" en mig de l'afer Rubiales

Montse Tomé, nova seleccionadora espanyola de futbol, i Pedro Rocha, president interí de la Federació, a Las Rozas

Montse Tomé, nova seleccionadora espanyola de futbol, i Pedro Rocha, president interí de la Federació, a Las Rozas / AFP

Laia Bonals

Montse Tomé ha presentat la llista de jugadores per a la Nations League i en ella ha decidit comptar amb les futbolistes que havien demanat no acudir a la selecció fins que haguessin canvis reals en l'estructura de la Federació. A l'espera que les internacionals confirmin la seva presència en la convocatòria Tomé cridarà a 15 campiones del Món i 5 futbolistes que formen part de 'les 15', que van decidir no tornar per al Mundial. En total, 20 de les 39 signants del comunicat del divendres han estat convocades per la Federació.

Entre les Mundialistes que s'han quedat fora de la llista hi ha Jenni Hermoso. Montse Tomé ha defensat que la decisió és per protegir-la en mig de l'afer Rubiales. "Hem cregut que la millor manera de protegir-la en aquesta convocatòria és així", ha dit just abans de remarcar que "comptem amb ella". També ha dit que "cal escoltar" les jugadores.

La seleccionadora ha seleccionat tres porteres:  Misa Rodríguez, Cata Coll, Enith Salom. Pel que fa a les defenses vol comptar amb Irene Paredes, Laia Alexandri, Olga Carmona, María Méndez, Oihane, Ona Batlle i Mapi León. Al centre del camp hi vol Aitana Bonmatí, Alexia Putellas, Patri Guijarro, María Pérez, Teresa Abelleira, Rosa Márquez. Les davanteres convocades són Athenea del Castillo, Eva Navarro, Esther González, Mariona Caldentey, Inma Gabarro, Amaiur i Lucía García.

La nova seleccionadora ha confirmat en la roda de premsa que ha parlat amb les convocades, però no ha volgut entrar en els detalls de les converses. "Entra dins de la relació professional i es queda entre nosaltres", ha admès. "Tinc tota la confiança en les jugadores, a nivell professional són increïbles. Comença una etapa nova i el comptador està a zero. Tenim ganes de comptar amb aquestes jugadores", ha relatat assegurant que es mostra confiada que totes elles acudeixin a la crida de la selecció perquè són "unes professionals".

"Cap jugadora m'ha demanat no ser convocada", ha reconegut Montse Tomé minuts després de donar la llista. "Avui comencem una nova etapa i és una cosa bonica. Totes tenen la possibilitat si rendeixen i tenen ambició. El comptador comença a zero, en aquesta ocasió hem fet el treball per a comptar amb aquestes 23", añadia.