La fiscalia demana que Rubiales no es pugui apropar ni comunicar amb Hermoso durant la causa judicial

L'expresident de la RFEF ha negat coaccionis i falta de consentiment en el petó que va propinar a la jugadora

Luis Rubiales, a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid

Luis Rubiales, a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid / Susana Vera

EP

L'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha negat davant el jutge de l'Audiència Nacional coaccionis i falta de consentiment en el petó que va propinar a la jugadora de la selecció Jenni Hermoso en el lliurament de trofeus del Mundial en Sidney (Austràlia).

Fonts fiscals han confirmat a Europa Press que Rubiales ha contestat a les preguntes de totes les parts durant els prop de 45 minuts de la seva declaració com a investigat. La Fiscalia, per part seva, ha demanat que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres d'Hermoso i comunicar-se amb ella durant la instrucció de la causa.

A més, el Ministeri Públic ha demanat al titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 1 que Rubiales hagi de comparèixer cada quinze dies en el jutjat més pròxim.

Rubiales ha acudit aquest dilluns al tribunal caminant al costat de la seva advocada, la lletrada Olga Tubau, i han recorregut junts el passadís fins a l'entrada d'aquest, on esperaven entorn d'un centenar de periodistes. No obstant això, ha rebutjat contestar a les preguntes dels mitjans de comunicació.

Va ser aquesta mateixa setmana quan el jutge el va citar a partir de les 12.00 hores. El dilluns, el magistrat va admetre la querella presentada per la Fiscalia pels delictes d'agressió sexual i coaccions contra Rubiales pel petó en la boca que va propinar a Hermoso.

En un acte, recollit per Europa Press, el magistrat va acordar les primeres diligències en aquest procediment, entre elles recaptar de 'RTVE' el vídeo o vídeos que tinguin en els seus arxius que recullin el moment des de tots els angles en el qual el querellat besa a la denunciant, així com els minuts immediatament anteriors i posteriors al fet relatius a la celebració del triomf de la selecció de futbol femení.

A més, va requerir al mitjà 'El País' el vídeo de la celebració en el vestuari que té penjat a Internet i al diari 'AS' el dels moments del petó i qualsevol altres relacionats amb els fets. Per part seva, al diari 'La Vanguardia' l'instructor va sol·licitar el vídeo de la celebració en l'autobús de la selecció espanyola de futbol femení.