Gimnàstica artística

Thierno Diallo i Laia Font són convocats per al Mundial que obre les portes cap als Jocs

Els gimnastes de l'Egiba formen part de la llista definitiva de dotze competidors que seran a Anvers, amb el tècnic sallentí Xavi Casimiro també a la llista d'entrenadors

Thierno Diallo., amb el bronze d'una competició a Tel Aviv

Thierno Diallo., amb el bronze d'una competició a Tel Aviv / RFEG

Jordi Agut

Jordi Agut

El manresà Thierno Boubacar Diallo, en categoria masculina, i la gironellenca Laia Font, en la femenina, tots dos del Club Egiba, formen part dels dotze gimnastes, sis per gènere, que participaran en els Campionats del Món de gimnàstica artística que comencen el proper dissabte, dia 30, a la ciutat flamenca d'Anvers. Es tracta d'una cita crucial, tant pel que fa a l'actuació de la formació espanyola en una cita tan important com un Mundial, com perquè s'atorguen places per conjunts per ser presents als propers Jocs Olímpics, que se celebren el juliol vinent a París.

Diallo forma part de l'equip masculí, que completen Néstor Abad, el medallista a Tòquio 2020 Ray Zapata, Joel Plata, Nicolau Mir i Adrià Vera. Una plaça per a la competició olímpica ja la té assegurada França com a organitzadora i tres més es van atorgar als Mundials de l'any passat de Liverpool. Es tracta de la Xina, Japó i la Gran Bretanya. Queden, per tant, nou places per atorgar.

Diallo arriba a la competició després d'haver completat una molt bona temporada, que va tenir el seu punt àlgid amb la medalla de bronze en l'aparell de paral·leles en els europeus que es van disputar el mes d'abril a Antalya. Aquest és, precisament, el seu millor aparell, tot i que cada vegada s'està convertint en un gimnasta més complet i dominador d'altres com el cavall amb arcs o la barra. Si l'equip espanyol es classifiqués per a París, ell gairebé tindria una plaça assegurada entre els cinc (un menys que als Mundials) gimnastes que hi podrien anar.

L'estrena d'una gironellenca

Per la seva banda, Laia Font serà present al seu primer Mundial després que ara fa dotze mesos estigués a punt de disputar-lo una covilatana, Lorena Medina. Una luxació de colze en un escalfament va provocar que hagués de ser baixa d'última hora i hagi condicionat el seu principi de temporada, fins al punt que s'ha quedat fora de la llista de sis per a Anvers. Laia Font, en canvi, s'ha erigit en la líder de l'Egiba en competicions com la Lliga Iberdrola, que va guanyar, i també els Campionats d'Espanya i es va classificar per disputar els europeus d'Antalya. A part, ha pujat al podi en d'altres proves internacionals.

Laia Font està completant un gran any 2023

Laia Font està completant un gran any 2023 / Club Egiba

Especialista en salt com és, els seus punts poden ser molt importants per al conjunt estatal en una competició, la d'equips, en què no compten les notes de totes les gimnastes i en què se sol utilitzar les especialistes en cadascun d'ells. Font compartirà concentració amb Ana Pérez, Alba Petisco, Laura Casabuena, Sara Pinilla i Laia Masferrer. A més, en l'expedició també hi serà el seu entrenador a l'Egiba, el sallentí Xavier Casimiro.

Com passa en els nois, en la competició femenina també hi ha nou places en joc, tres de les quals ja estan adjudicades per als Estats Units, la Gran Bretanya i el Canadà.

En els Mundials de Liverpool, la formació masculina va quedar en una sensacional sisena posició, amb cinc dels sis mateixos gimnastes que seran ara a Anvers. No cal dir que repetir-ho els faria entrar directament als Jocs. En el cas de la formació femenina, van ser dissetenes en una competició en què van tenir força mala sort. Ara poden quedar millor. La classificació de l'equip no seria l'única manera per a Diallo o Font per ser als Jocs, ja que cada federació té dret a places individuals si no es classifica l'equip.

El Mundial d'Anvers començarà per als homes el mateix dissabte 30 amb les qualificacions, que donen puntuació per entrar a la final d'equips i també per al concurs general i les finals per aparells. Espanya competirà a les 18.15 hores. Les participants femenines, per la seva banda, debutaran el dilluns, dia 2 des de les deu del matí.